Tūkstančiai maskviečių pasinėrė į ledinį vandenį

Apie 92 tūkst. žmonių dalyvavo maudynėse Maskvoje, tradiciškai rengiamomis per Kristaus krikšto minėjimo šventę, pranešė Maskvos policija. Kijeve į ledinį vandenį paniro buvęs Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka.

„Iš viso iš sausio 18 į 19 naktį Kristaus krikšto minėjimo šventėje dalyvavo daugiau kaip 120 tūkst. žmonių. 111- oje Maskvos ortodoksų bažnyčių, katedrų ir vienuolynų vyko iškilmingos pamaldos ir buvo dalinamas pašventintas vanduo. 60-yje vietų vyko maudynės, kuriose dalyvavo apie 92 tūkst. piliečių“, - nurodoma Maskvos policijos vyriausiosios valdybos pranešime spaudai.

Pranešime nurodoma, kad praėjusiais metais Kristaus krikšto minėjimo šventėje dalyvavo 88 tūkst. žmonių, o į ledinį vandenį ryžosi panerti 58 tūkst. tikinčiųjų.

Tvarką užtikrino daugiau kaip 1700 policininkų ir draugovininkų, nors jokių incidentų neužregistruota.

Anksčiau šaltinis sostinės teisėsaugos organuose „Interfax“ pranešė, kad 47 specialiai maudymuisi įrengtose vietose naktį į sausio 19-ąją, Kristaus krikšto dieną, pasinėrė 91,5 tūkst. maskviečių.

„Tai beveik du kartus daugiau, nei prieš metus, tada Kristaus krikšto maudynėse dalyvavo 58 tūkst. žmonių“, - pažymėjo pašnekovas. Jis spėjo, kad tai gali būti susiję su švelnesne 2012-ųjų metų žiema.

Kijeve Kristaus  krikšto šventę tradiciškai paminėjo trečiasis Ukrainos prezidentas V.Juščenka kartu su draugais ir bičiuliais panirdamas į eketę.

Agentūrai „Interfax“ V.Juščenkos atstovė spaudai Iryna Vanykova pranešė, kad tai įvyko kurortinėje Kijevo vietovėje Pušča Vodycia.

„Su juo buvo draugai ir bičiuliai“, - pasakojo I.Vanykova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trys Karaliai

Trys Karaliai portretas
Pagarba stačiatikių broliams Kristuje.

valdzios vietoje

valdzios vietoje portretas
uzdrausciau savo liaudziai gadinti sveikata,o dar ir maziems vaikams,jei tevai buki ir nezino,kad bet koks saltas reikalas kenkia inkstams,prostatai,sanariams,tai tuo turetu rupintis valstybe,bet rusams visada jos liaudis paskutineje vietoje,bent jau pas mus ,kad tokiu dalyku netoleruotu,nes cia ne sveikatingumas,o saves zalojimas,po tokiu proceduru,atsilieps po keleriu metu,jei ne iskarto,ir ypac vaikams!!!

Reksas

Reksas portretas
Tegul pašąla , butuose atrodys šilčiau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių