Tbilisis tikisi, kad Gruzija bus priimta į NATO

Gruzija tikisi, kad NATO pozicijos dėl šios šalies priėmimo į Aljansą nepasikeitė ir bus patvirtintos NATO susitikime Lisabonoje, pareiškė Gruzijos prezidento sekretorė spaudai Manana Mandžgaladzė.

"Mes viliamės, kad NATO pozicija dėl Gruzijos stojimo į Aljansą nepasikeitė, ir tikimės NATO paramos", - sakė ji žurnalistams.

Gruzijos prezidentas lapkričio 19-20 dienomis dalyvaus NATO viršūnių susitikime.

"Lisabonoje lygiagrečiai su NATO viršūnių susitikimu vyks šalių, dalyvaujančių taikos palaikymo operacijoje Afganistane, vadovų susitikimas, kuriame dalyvaus Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis", - taip pat panešė M.Mandžgaladzė. Pasak jos, šis susitikimas vyks šeštadienį, lapkričio 20 dieną.

Per vizitą į Lisaboną taip pat numatyti M.Saakašvilio susitikimai su Turkijos prezidentu, Didžiosios Britanijos, Australijos ir Čekijos ministrais pirmininkais.

"Tai labai svarbus viršūnių susitikimas, kur bus priimta virtinė naujų siūlymų. Taip pat numatoma priimti naują Aljanso strategijos koncepciją, ir todėl Gruzijos prezidento dalyvavimas jame įgyja ypatingą reikšmę", - pabrėžė M.Mandžgaladzė.

Baltieji rūmai patvirtino, kad šeštadienį M.Saakašvilis taip pat susitiks su JAV prezidentu Baracku Obama.


Šiame straipsnyje: GruzijaNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių