Talibai: britų princas Harry turi „psichikos problemų“

Didžiosios Britanijos princui Harry, kuris šaudymą į sukilėlius Afganistane prilygino kompiuteriniams žaidimams, „tikriausiai išsivystė psichikos problemų“, antradienį konstatavo Talibanas.„49 šalims ir jų galingoms kariuomenėms nesiseka kovoje su mudžahidais, o dabar ateina šis princas ir lygina karą su savo žaidimais - “PlayStation„ ar kaip ten jis juos vadina“, - Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas sakė naujienų agentūrai AFP.

Princas Harry, kuris dabar yra trečias eilėje į britų karališkąjį sostą, sakė, jog per 20 savaičių, kurias išbuvo Afganistane, jis dalyvavo dešimtyse misijų, per kurias su kitu kolega kartu pilotavo kovinį sraigtasparnį „Apache“ virš neramumų krečiamos pietinės Helmando provincijos.

Būdamas antrasis pilotas Harry buvo atsakingas už ginklų sistemas, raketų leidimą ir šaudymą iš 33 mm pabūklo.

„Man tai patinka, nes esu iš tų, kurie mėgsta nykščiais žaisti “PayStation„ ir “Xbox„, todėl man patinka galvoti, kad esu gana naudingas“, - sakė princas interviu, kuris spausdinamas pirmadienį, pasibaigus 20 savaičių trukusiai jo tarnybai Afganistane.

„Šis karas mums, mūsų žmonėms yra rimtas, istorinis karas, pasipriešinimas“, - telefonu sakė Z.Mujahidas, kuris savo buvimo vietos neatskleidė.

„Bet mes per daug rimtai nežiūrime į jo (Harry'io) komentarus, nes visi esame matę ir girdėję, kad daugumai į Afganistaną atvykusių užsienio karių, okupantų atsiranda psichinių problemų, kai jie vyksta namo“, - pridūrė Talibano atstovas.

Paklaustas, ar pilotuojant sraigtasparnį jam teko žudyti, princas atsakė: „Taip, daugelis tai darė“.

„Atimi gyvybę, kad išgelbėtum gyvybę, - gūžtelėjo pečiais Harry. - Jeigu yra tokių, kurie nori nuskriausti mūsų vaikinus, tada mes išmetame juos iš žaidimo“.

Prieš 11 metų nuo valdžios Afganistane nuverstas Talibanas, kuris po 2011 metų rugsėjo 11-osios išpuolių JAV suteikė prieglobstį „al Qaeda“ lyderiui Osamai bin Ladenui, dabar vadovauja sukilėlių kovotojams šalyje.

Nors per visą karą prieš Talibaną stojo daugiau nei 140 tūkstančių karių iš daugiau nei 50 pasaulio šalių, jis ir toliau kelia rimtą pavojų Vakarų palaikomai šalies vyriausybei ir NATO kariams, kurių misija baigiasi 2014  metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
nusimano muslis apie psichikos problemas... visas ju mokslas pasakos apie alaxa, neduotu vakarai mokslo jiems ir technologiju tai dar dabar su lankais kariautu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių