Taivane per stiprų žemės drebėjimą sužeisti 20 žmonių

Stiprus žemės drebėjimas trečiadienį supurtė Taivano sostinę Taibėjų, sužeidė mažiausiai 20 žmonių ir sukėlė vieną gaisrą, pranešė specialiųjų tarnybų pareigūnai.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) nurodė, kad 6 balų stiprumo požeminiai smūgiai buvo užfiksuoti 10 val. 3 min. vietos (4 val. 3 min. Lietuvos) laiku. Jų epicentras buvo už 48 kilometrų į rytus nuo Nantu apygardos Taivano centrinėje dalyje, o židinys buvo 20,7 kilometrų gylyje.

Taivano centrinis orų biuras informavo, kad smūgių stiprumas buvo 6,1 balo ir kad jie buvo juntami visoje saloje.

Nacionalinė ugniagesių agentūra pranešė, kad per žemės drebėjimą mažiausiai 20 žmonių buvo lengvai sužeisti Nantu ir kaimyninėse Čanghua bei Taičungo apygardose. Dėl požeminių smūgių taip pat kilo vienas gaisras Nantu apygardoje, tačiau jis buvo užgesintas.

Agentūra pridūrė gavusi penkis pranešimus apie žemės drebėjimo metu liftuose įstrigusius žmonės, tačiau jie visi buvo saugiai išvaduoti.

Nantu apygardoje buvo 1999 metais smogusio 7,6 balo žemės drebėjimo epicentras. Tąsyk žuvo 2 400 žmonių, o ši stichinė nelaimė buvo didžiausia per Taivano naujausiųjų laikų istoriją.

Taivanas yra netoli dviejų tektoninių plokščių sandūros, todėl salą dažnai krečia žemės drebėjimai.


Šiame straipsnyje: žemės drebėjimasTaivanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių