Taivaną sukrėtė stiprus žemės drebėjimas

Stiprus žemės drebėjimas, kuris ketvirtadienį smogė Taivano pietuose, sukėlė gyventojų paniką ir smarkiai sudrebino pastatus, kai kur nutraukė elektros tiekimą bei sutrikdė traukinių eismą.

6,4 balo pagal momentinės magnitudės požeminių smūgių epicentras buvo už maždaug 70 kilometrų nuo pagrindinio Taivano pietinio miesto Gaosiongo, pranešė JAV Geologijos tarnyba. Jie taip pat buvo juntami salos sostinėje Taibėjuje ir šiauriniuose regionuose.

Žemės drebėjimo epicentras buvo Gaosiongo apygardos Dziasiano savivaldybėje. Tas regionas dar neatsigavo po praeitų metų rugpjūtį smogusio stipraus taifūno, kuris sukėlė didelius potvynius ir purvo nuošliaužas bei nusinešė daugiau nei 700 žmonių gyvybių.

"Pastatai smarkiai kratėsi, o aš labai išsigandau. Atrodė, tarsi būtų siautėjęs taifūnas", - sakė Gaosiongo gyventojas Chang Shu-yuanas (Čang Šu-juanas).

Šis žemės drebėjimas Gaosiongo regione buvo stipriausias per kelerius pastaruosius metus, pranešė meteorologijos tarnyba.

Praeitą šeštadienį itin smarkūs požeminiai smūgiai sukrėtė Čilę, o sausį - Haitį.

Taivano meteorologijos tarnyba nurodė, kad po pirmojo požeminio smūgio buvo užregistruoti šeši pakartotiniai.

Vietos televizija pranešė, kad vieną žmogų sužeidė nuvirtęs medis, tačiau apie kitus nukentėjusius pranešimų kol kas negauta.

"Atrodė, tarsi važiuotų tankas", - televizija CTI citavo netoli šio drebėjimo epicentro esančio Siaolino miestelio pradinės mokyklos direktorių.

Po šio žemės drebėjimo, kurio židinys buvo 35 kilometrų gylyje, cunamių pavojus nebuvo paskelbtas.

Pradėjus drebėti pastatams, Gaosiongo gyventojai išbėgo į gatves ir vengė grįžti vidun, rodė vietos televizija.

Nantou mieste, kuris taip pat yra Taivano pietuose, nutrūko vandens ir elektros tiekimas, o apie dešimt žmonių įstrigo viename lifte, pranešė televizija.

Taivaną reguliariai krečia požeminiai smogiai, nes ši sala yra netoli dviejų tektoninių plokščių susidūrimo linijos.

1999 metų rugsėjį 7,6 balo žemės drebėjimas nusinešė apie 2 400 žmonių gyvybių. Tai buvo didžiausia stichinė nelaimė per Taivano istoriją.

 


Šiame straipsnyje: Taivanasžemės drebėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių