Tailande per gaisrą pabėgėlių stovykloje žuvo 45 žmonės

Gaisro, nusiaubusio vieną pabėgėlių stovyklą šiaurės Tailande, aukų padaugėjo iki 45, pareigūnai pranešė šeštadienį - po to, kai supleškėjo šimtai laikinų būstų, kuriuose buvo apsistoję pabėgėliai iš Mianmaro.

Dar per 100 žmonių buvo sužeisti per penktadienį kilusį gaisrą, sunaikinusį apie 400 namų Mesurino stovykloje Mehongsono provincijoje, nurodė Tailando VRM, patikslinusi aukų skaičių.

Gelbėtojai tebeieško kūnų tarp degėsių stovykloje, esančioje atokioje kalnuotoje vietovėje, sakė provincijos administracijos atstovas.

„Visi lavonai, kuriuos mačiau šį rytą, buvo neatpažįstamai sudegę“, - nurodė jis, pridūręs, jog dėl šio gaisro be pastogės liko apie 2 300 žmonių.

Tailando televizijos parodytuose iš oro nufilmuotuose vaizduose matėsi, jog liepsnos visiškai sunaikino didelę dalį stovyklos.

Pareigūnų nuomone, gaisras kilo nuo viryklės, paliktos be priežiūros.

Vietos rajono pareigūnai aiškino, kad liepsnos greitai išplito dėl karštų orų ir smarkaus vėjo, pasiglemždamos iš bambukų nupintas namelių sienas.

Manoma, kad daugumą aukų sudaro moterys, vaikai ir pagyvenę žmonės.

Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių reikalų agentūra (UNHCR) nurodė skubiai pasiųsianti į nelaimės vietą plastiko lakštų, čiužinių ir kitokių medžiagų, kad pabėgėlių būstai būtų kuo greičiau atstatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių