Taifūno „Bopha“ aukų Filipinuose padaugėjo iki 477

Smarkiausias šiemet Filipinus nuniokojęs taifūnas paliko be namų ketvirtį milijono žmonių, o patvirtintų jo aukų skaičius padidėjo iki 477, ketvirtadienį pranešė pareigūnai, vyriausybei paprašius tarptautinės pagalbos.

Taifūnas „Bopha“ antradienį praslinko per Mindanao salą, savo kelyje sugriaudamas ištisus miestelius, o jo nešamos liūtys sukūrė pragaištingą žaibiškų potvynių ir žemės nuošliaužų derinį.

Erinea Cantilla (Erinėja Kantilja) ir penki jos šeimos nariai dvi dienas ėjo basi per dumblu užneštą dykynę netoli kalnų miesto Naujojo Bataano, bergždžiai ieškodami maisto ir prieglobsčio, kai potvynis nušlavė jų namą ir bananų bei kakavmedžių ūkį.

„Viskas, ką turėjome, dingo. Liko tik negyvėliai“, - E.Cantilla sakė naujienų agentūrai AFP po to, kai ji kartu su vyru, trimis vaikais ir anūke pasiekė miesto, kuris irgi buvo beveik visiškai sugriautas, pakraštį.

Gelbėtojai sakė tebeieškantys 380 dingusių žmonių, taip pat mėginantys padėti daugiau nei 250 tūkst. visą turtą praradusių gyventojų, apgyvendintų mokyklose, sporto salėse ir kitokiuose pastatuose.

Pareigūnai nurodė, jog dauguma aukų buvo neturtingi migrantai, gyvenę vietose, kurioms gresia žemės nuošliaužų pavojus, tokiose kaip Naujasis Bataanas ir netoliese esantis Monkajo miestas. Dauguma šių žmonių dirbo menkai kontroliuojamose kasyklose aukso karštinės krečiamame regione arba didelėse bananų plantacijose.

„Bopha“ sunaikino ketvirtadalį Filipinų bananų derliaus, nurodė šių vaisių augintojų asociacija.

258 žuvę žmonės buvo rasti rytinėje Mindanao pakrantėje, o 191 lavonas buvo aptiktas Naujajame Bataane ir Monkajuje bei jų apylinkėse, sakė generolas majoras Arielis Bernardo (Arielis Bernardas) vadovaujantis paieškose dalyvaujančiai armijos divizijai.


Šiame straipsnyje: taifūnasBopha

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių