Švilpikų prognozės dėl pavasario išsiskyrė

Garsiausias pasaulyje švilpikas Philas iš Panksutonio, ketvirtadienį paskelbęs, kad žiema Jungtinėse Valstijose tęsis dar šešias savaites, verčia abejoti savo pranašystės teisingumu ir veikiau pasikliauti jo konkurentu.

Jungtinių Valstijų rytinė dalis šiemet džiaugiasi išskirtinai švelnia žiema, todėl nemažai žmonių viliasi greitai sulauksią pavasario. Vis tik ketvirtadienį iš urvo išlindęs gyvūnas pamatė savo šešėlį; vadinasi, žiema nesitrauks dar ilgai.

Maža to, gudrusis žvėrelis, kurį galima pamatyti Billo Murray komedijoje „Švilpiko diena“ (Groundhog Day), prognozę paskelbė ir savo tinklaraštyje „Facebook“: „Dar laukia 6 savaitės žiemos!“.

Tai išgirdę šio Pensilvanijos pranašo kritikai ėmė paniekinamai purtyti galvas, vaikai - ilgesingai dairytis į šiemet dar neišvažinėtas rogutes, o suaugusieji, kaip visada, abejingai skubėjo į darbą sušilę po šiltais žieminiais paltais, braukdami srūvantį prakaitą.

Pernai per Grabnyčias, kai žiema buvo itin snieguota ir gili, Philas įžūliai ir gal ne visai išmintingai paskelbė, kad pavasaris į Jungtines Valstijas ateis anksti.

Gali būti, kad ateityje amerikiečiai ims daugiau tikėti Niujorke Staten Ailando zoologijos sode gyvenančio Philo konkurento Charles G.Hoggo pranašystėmis.

Niujorko mero Michaelo Bloombergo akivaizdoje iš guolio ištrauktas žvėrelis savo šešėlio neišvydo - taigi, vyraujantys šilti orai niekur nesitrauks iki pat kalendorinio pavasario.

Televizija CBS praneša, jog šis paprastai Chucku vadinamas švilpikas, didžiausių simpatijų kai kuriuose sluoksniuose sulaukęs 2009 metais, kai įkando merui į ranką, dažniausiai pavasario atėjimą nuspėdavo teisingai.

Švilpiko stebėjimas kasmet vasario 2 dieną yra siejamas su sena germanų tradicija. Iš gyvūno elgesio būdavo sprendžiama, kada apsėti laukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių