Sprogimas Bogotoje - išbandymas naujajam Kolumbijos prezidentui

Bogotoje ketvirtadienį detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui buvo sužeisti septyni žmonės ir apgadinti šimtai pastatų.

Šis išpuolis laikomas iššūkiu naujajam Kolumbijos prezidentui Juanui Manueliui Santosui.

Automobilis buvo susprogdintas 5 val. 30 min. vietos (13 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli pastato, kuriame įsikūręs radijo "Caracol" biuras. Sprogimo banga išdaužė langus ir padarė kitokios žalos, tačiau žmonės nežuvo.

Manoma, kad automobilyje paslėptą sprogstamąjį užtaisą sudarė apie 50 kilogramų amonio nitrato ir propano dujų balionas, nurodė sostinės meras Samuelis Moreno.

Jis taip pat sakė, kad septyni žmonės buvo sužeisti, o trys iš jų buvo hospitalizuoti.

Šeštadienį kadenciją pradėjęs J.M.Santosas tuojau po sprogdinimo apsilankė įvykio vietoje. Prezidentas pareiškė žurnalistams, kad jos vyriausybės šis teroro išpuolis neįbaugins.

"Ketiname kovoti su terorizmu visomis mums prieinamomis priemonėmis", - sakė jis.

Per išpuolį buvo apgadinti daugiau nei 1 100 pastatų, kuriems daugiausiai buvo išdaužyti langai, pranešė meras.

Tuo tarpu "Caracol", kuris yra vienas ir pagrindinių transliuotojų Kolumbijoje, biure įgriuvo lubos.

Už šį išpuolį kol kas nei viena grupuotę neprisiėmė atsakomybės, tačiau pareigūnai ketvirtadienį vėl suėmė penkis asmenis, kurie rugpjūčio pradžioje buvo sulaikyti, kai vežė beveik 200 kilogramų salietros, naudojamos sprogstamiesiems užtaisams gamint, pranešė teisėsaugos pareigūnai.

Kaimyninė Venesuela, kuri prieš dvi dienas atnaujino diplomatinius santykius su Kolumbija po didelio abiejų šalių kivirčo, pasmerkė pastarąją ataką, kaip ir kitos Lotynų Amerikos valstybės.

"Venesuelos žmonės ir vyriausybė kuo griežčiausiai smerkia šį teroro išpuolį, nukreiptą prieš broliškos Kolumbijos žmones", - sakoma Venesuelos URM pranešime.


Šiame straipsnyje: Bogota

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių