Slovakijoje su politikų korupcija bus kovojama maldomis

Nusivylę slovakai atsigręžia į maldos galią, tikėdamiesi atvesti į doros kelią politikus, kuriuos daugelis laiko korumpuotais.

Daugiau nei 400 žmonių pasižadėjo ateinančius šešis mėnesius melstis už savo pasirinktą politiką bent po penkias minutes per dieną. Ši iniciatyva buvo antradienį paskelbta internete Slovakijos krikščioniškojo jaunimo bendruomenių susivienijimas.

„Kai kurie žmonės renkasi savo mėgstamiausią politiką, o kiti gali melstis už labiausiai nemėgstamą įstatymų leidėją, kad pakeistų jo elgesį“, - asociacijos atstovė Maria Janusova sakė naujienų agentūrai AFP.

Ji atsisakė įvardyti politikus, už kuriuos melsis daugiausiai žmonių.

„Būdami krikščionys, tikime, jog susivieniję maldoje galime pasiekti pokyčių“, - aiškino M.Janusova.

Asociacijos tinklalapyje, kuriame žmonės gali prisijungti prie šios iniciatyvos, sakoma: „Tikime, kad Dievas nori, jog vertybės, tokios kaip teisingumas, sąžiningumas ir pagarba gyvybei būtų pripažįstamos politikoje.“

Slovakijos politikos pasaulis pernai buvo smarkiai sukrėstas, kai internete buvo nutekintas slaptųjų tarnybų failas kodiniu pavadinimu „Gorila“, atskleidęs numanomus ryšius tarp oligarchų iš vienos privačios finansų įmonių grupės ir beveik visų šalies politikos elito narių.

Šis nutekinimas paskatino „antigorilų“ judėjimo iškilimą, o Slovakijos sostinėje Bratislavoje vyko mitingai prieš korupciją, kuriuose dalyvavo tūkstančiai žmonių.

Tačiau tie protestai nutrūko po rinkimų pernai kovą, per kuriuos rinkėjai nuvertė centro dešiniąją vyriausybę, suteikdami precedento neturinčią pergalė kairiųjų pažiūrų Robertui Fico ir jo socialdemokratų partijai „Smer-SD“, atlaikiusiai šį skandalą.

Praėjus daugiau nei metams nuo skandalo pradžios policija tebetiria įtariamą korupciją ir dar nėra iškėlusi jokių kaltinimų.

Per 2011 metais vykusį visuotinį gyventojų surašymą 62 proc. iš 5,4 mln. gyventojų deklaravo esantys katalikai, o 5,9 proc. - protestantai.


Šiame straipsnyje: maldamelstisslovakija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių