Š.Korėjos vadui tapus tėvu, kalbama apie naują valdžios įpėdinį

Gali būti, kad Šiaurės Korėja turi naują komunistinės valdžios įpėdinį, mat anot pranešimų, šalies pirmoji dama pernai metų pabaigoje slapčia pagimdė kūdikį, skelbia telegraph.co.uk.

Pietų Korėjos vyriausybės šaltiniai padėjo tašką mėnesius trukusiose kalbose apie tai, kad Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kin Čen Uno) žmona neseniai susilaukė kūdikio.

Viso pasaulio žiniasklaida įnikusi nagrinėjo Kim Jong Uno žmonos Ri Sol Ju (Li Sol Džu) nuotraukas, bandydama išsiaiškinti, ar komunistinės šalies lyderio sutuoktinė yra nėščia. Dabar gi Pietų Korėjos ir Jungtinių Valstijų žiniasklaida patvirtino, kad garsiausia pasaulyje diktatorių dinastija sulaukė ketvirtos kartos.

„Šiaurės Korėjos valdžia pernai metų pabaigoje arba pagreitino Ri Sol Ju gimdymą, arba vaikas pasaulį išvydo atlikus Cezario pjūvį. Buvo siekiama, kad vaikas gimtų 2012 metais – praėjus šimtui metų nuo valstybės įkūrėjo Kim Il Sung (Kim Ir Seno) gimimo“, - neseniai vienas Pietų Korėjos vyriausybės šaltinis sakė Pietų Korėjos laikraščiui „Chosun Ilbo“.

Kūdikio lytis nežinoma, tačiau manoma, jog gimė mergaitė – taip spėjama dėl to, kad iš patriarchalinės komunistinės valstybės nesulaukta jokių oficialių pranešimų.

„Jeigu butų gimęs berniukas, Šiaurės Korėja būtų pranešusi“, - įsitikinęs internetinio laikraščio „North Korea Leadership Watch“ redaktorius Michaelas Maddenas.

Kalbos apie Ri Sol Ju nėštumą pasigirdo pernai metais, kai pasirodė oficialios nuotraukos, kuriose Šiaurės Korėjos lyderio žmona vilkėjo laisvus drabužius, slepiančius, kaip buvo spėjama, suapvalėjusį pilvą. Naujausiose nuotraukose pirmoji šalies dama vilki siaurus sijono kostiumėlius ir tai paskatino kalbas, kad ji slapčia pagimdė dinastijos įpėdinį.

Tai, jog Šiaurės Korėjos lyderis turi žmoną, buvusią dainininkę, pernai vasarą patvirtino Pchenjano valstybinė žiniasklaida. Tai padaryti paskatino pasirodžiusios nuotraukos, kuriose moteris lydi šalies vadovą oficialiuose renginiuose.

Kitaip nei ankstesnių Šiaurės Korėjos lyderių žmonos, kurias viešumoje buvo galima išvysti itin retai, Ri Sol Ju pasirodo su dizainerių kurtais drabužiais ir papuošalais bei šypsena veide. Manoma, kad tai gali byloti apie jos augančią įtaką sutuoktiniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių