Šiaurės Korėja perspėja, kad jos raketos jau gali pasiekti JAV

Šiaurės Korėja antradienį pareiškė turinti „strategines raketines pajėgas“, galinčias smogti JAV žemyninei teritorijai, atsakydama į naują Jungtinių Valstijų ir Pietų Korėjos sutartį padidinti Seulo pajėgų raketų pasiekiamą nuotolį.

Keliuose pranešimuose, kuriuos paskelbė valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA), Nacionalinės gynybos komisijos atstovas nurodė, kad Pchenjanas taip pat pasiruošęs atremti bet kokį priešą - „branduoliniu ginklu už branduolinį ginklą, raketa už raketą“.

Šie perspėjimai nuskambėjo praėjus dviem dienoms po to, kai Pietų Korėja paskelbė susitarusi su Jungtinėmis Valstijomis beveik tris kartus padidinti atstumą, kurį gali nuskrieti jos raketos, todėl jos galėtų smogti taikiniams bet kur Šiaurės Korėjoje.

„Neslepiame fakto, kad (Šiaurės Korėjos) revoliucinė kariuomenė, įskaitant strategines raketines pajėgas, į savo pasiekiamų taikinių teritoriją įtraukė ne vien Pietų Korėjos priešiškas pajėgas ir JAV pajėgas Korėjos pusiasalį, bet taip pat Japoniją, Guamą ir netgi JAV žemyninę dalį“, - nurodė Pchenjano režimo atstovas.

Žinoma, kad Šiaurės Korėja kuria tarpžemyninę balistinę raketą „Taepodong 2“, tačiau ji niekada nebuvo sėkmingai išbandyta.

Balandį Šiaurės Korėja nesėkmingai paleido raketą, kuri esą turėjo iškelti į orbitą palydovą.
JAV ir Jungtinės Tautos pasmerkė tą startą, laikydamos jį užslėptu balistinės raketos bandymu, ir nurodydamos, kad ji tebuvo „Taepodong 2“ trijų pakopų versija.


Šiame straipsnyje: raketaJAVŠiaurės Korėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

j

j portretas
man atrodo greitai s koreja demokratiskesne....

kažin

kažin portretas
ar JAV labai išsigando?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių