Serbijos Ortodoksų Bažnyčia reikalauja uždrausti gėjų paradą

Serbijos Ortodoksų Bažnyčios vadovas ragina vyriausybę uždrausti šį savaitgalį numatomą gėjų paradą, taip dar labiau sustiprindamas dėl šio renginio šalyje tvyrančią įtampą

Bažnyčios patriarcho Irinėjaus trečiadienį paskelbtame pareiškime sakoma, kad šis „gėdos paradas“ meta „moralinį šešėlį“ ant Serbijos - itin konservatyvių pažiūrų Balkanų šalies, kurioje gėjų bendruomenė nuolat susilaukia grasinimų ir įžeidinėjimų.

Pareigūnai leido suprasti, kad jie gali uždrausti šeštadienį numatytą renginį, baimindamiesi dėl smurto protrūkio pasikartojimo. 2010 metų paradas baigėsi visą dieną trukusiais susirėmimais, kai jo dalyvius užsipuolė dešiniųjų ekstremistų grupuotės, prasidėjo susirėmimai su policija. Per incidentą buvo sužeista daugiau nei 100 žmonių.

Šis lytinių mažumų paradas yra laikomas išbadymu Serbijos pažadui gerbti žmogaus teises, siekiant narystės Europos Sąjungoje.


Šiame straipsnyje: GėjaiSerbija

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
kam gi tie paradai nu gejus na ir buk jo juk niekas tau netrugdo . kam gi i parada , damonstracija . juk staright neina i paradus rodidami kad jems patinka tik moterys,merginos ..... norit lygibes buket kaip visi t.y. elkites kaip visi nesvarbu su ko jus ten dulkinates nereik tik propagot ,reklamot tai .Tai turetu but subtilej kikvieno pasirinkimas .Aciu uz supratima .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių