Sekso skandalas - „rimtas smūgis“ Škotijos Bažnyčiai

Britų aukšto rango katalikų hierarcho atsistatydinimas dėl į viešumą iškilusio nederamo seksualinio elgesio sudavė Škotijos Bažnyčiai „rimtą smūgį“, pirmadienį pripažino jį pakeitęs dvasininkas.

Kardinolas Keithas O'Brienas, kuris praėjusią savaitę atsistatydino iš Škotijos Katalikų Bažnyčios vadovo pareigų, sekmadienį pripažino, kad jo seksualinis elgesys „smuko žemiau standartų“, kurių iš jo buvo tikimasi.

Arkivyskupas Philipas Tartaglia, kuris laikinai perėmė iš K.O'Brieno Edinburgo ir Šv.Andriejaus arkivyskupijos administratoriaus pareigas, pirmadienį per vakaro mišias sakė, kad tai buvo „liūdnas momentas šalies Bažnyčiai“.

„Įvykiai, susiję su kardinolu O'Brienu, jo atsistatydinimas, jo vakar padarytas pareiškimas visus mus labai nuliūdino dėl visų susijusių asmenų ir Bažnyčios“, - sakė jis.

„Dėl šio reikalo daug priekaištų buvo skirta Bažnyčiai ir (susijusiems) asmenims. Skaudžiausias kaltinimas, kuris mums buvo pateiktas dėl šio reikalo, yra veidmainystė - ir dėl akivaizdžių priežasčių, - sakė Ph.Tartaglia. - Manau, mažai abejojama, kad Škotijos Katalikų Bažnyčios patikimumui ir moraliniam autoritetui buvo suduotas rimtas smūgis, ir mums reikės su tuo susitaikyti“.

74 metų K.O'Brienas turėjo būti vienintelis britų kardinolas, dalyvaujantis naujo popiežiaus rinkimuose po Benedikto XVI atsistatydinimo vasario 11 dieną.

Tačiau praėjusią savaitę K.O'Brienas atsistatydino - pasigirdus pareiškimams, kad jis bandė lytiškai suartėti su keliais kunigais.

„Pastarosiomis dienomis į viešumą iškilo tam tikrų man mestų įtarimų, - buvo sakoma jo sekmadienio pareiškime. - Iš pradžių anoniminis ir nekonkretus jų pobūdis paskatino mane juos užginčyti“.

„Tačiau noriu pasinaudoti šia proga ir pripažinti, jog buvo atvejų, kai mano seksualinis elgesys smuko žemiau standartų, kurių iš manęs tikimasi kaip iš kunigo, arkivyskupo ir kardinolo“, - pridūrė K.O'Brienas.

Ph.Tartaglia, kuris sakė, kad buvusias kardinolo pareigas eis tol, kol bus surasta nuolatinė jo pamaina, pažadėjo, kad Bažnyčia šios krizės nedailins.

„Pasimokysime iš to ir padarysime išvadas, kokias galime, ir, jei jau taip, išmoksime dar labiau visiškai pasikliauti Jėzumi Kristumi, kuris vienintelis yra Bažnyčios Viešpats, - sakė jis. - Ilgai nepamiršime, bet išgysime ir tęsime toliau“.

Tarp K.O'Brienui pareikštų įtarimų yra tvirtinimai, kad vienas kunigas sulaukė jo nepageidaujamo dėmesio po iki vėlumos užtrukusių išgertuvių, praėjusį mėnesį rašė britų laikraštis „The Observer“.

Kitas kunigas, kaip pranešama, tvirtina, kad K.O'Brienas naktinėmis maldomis naudodavosi kaip priedanga nederamiems kontaktams.


Šiame straipsnyje: kunigasŠkotijaskandalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

juste

juste portretas
nu duokit zenytis juodaskverniams.

www

www portretas
pagarba provoslavams nors jie netvirkina vaiku Dievo vardu o cia nenaujiena jie visur ka kitokie zmones ir pas juos nestovi uztat blogai padare kad neleido moteru i baznycia o delto ir neleido kad nuo viduramziu ja valde pedofilu klanas o kas siandien kitaip skotija airija rytoji bet kuri salis ir tam nesimato galo nes zmones nuo viduramziu buvo kankinami ir prievartaujami ir priprato buti mulkinami nes ta baime su tevu genais jau iaugus i krauja ir sunku bus ka pakeisti nes tam reikes p\anasiai laiko jei iki to zmonija dagyvens ir pati saves nesusinaikins.......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių