Savižudybių epidemija JAV kariuomenėje

Kodėl pasaulį savo noru palieką JAV kariai? Šis klausimas neduoda ramybės kariuomenės vadovams.

Pernai JAV nusižudė 349 kariai. Šis skaičius - rekordiškai didelis. Pasak nepriklausomo tinklalapio „icasualties.org“, 2012 m. nusižudžiusių JAV karių buvo daugiau negu žuvusių per kovos veiksmus Afganistane. Čia gyvybių neteko 310 karių.

Pernai nusižudžiusių aktyviosios tarnybos karių taip pat buvo daugiau negu pasitraukusių iš gyvenimo 2011 m. Prieš du metus buvo užfiksuoti 301 savižudybės atvejis.

JAV kariuomenės vadai ir civiliai pareigūnai stengiasi pažaboti epidemiją. Jie pradėjo įvairias programas, mėginant pažaboti savižudybes. Pavyzdžiui, visi JAV armijos nariai ir jų šeimos nariai gali gauti nemokamą psichologinę pagalbą, kuri pasiekiama 24 val. per parą 365 dienas per metus.

Visgi, neaišku, kodėl savižudybių skaičius auga. Be to, ekspertams neaišku kodėl iš gyvenimo ryžtasi pasitraukti net tie kariai, kurie niekada nedalyvavo kovos veiksmuose. Nustatyta, kad daugiausiai iš gyvenimo pasitraukia nevedę baltieji, kurių amžius yra iki 25 metų. Dalis jų buvo neseniai pašaukti į kariuomenę ir dažniausiai yra įgiję žemesnį nei koledžo išsilavinimą.

Savižudybių mastą pareigūnai ir įstatymų leidėjai vadina epideminiu. Nelaimės gali būti siejamos su ilgiau nei dešimtmetį vykusių karų sukelta įtampa, skatinančią psichikos sutrikimus, piktnaudžiavimą alkoholiu ir narkotikais. Taip pat gali būti kalta socialinė padėtis.

Daugiausiai karių, kurie nusižudė, priklauso JAV armijai. Jūros pėstininkų korpuse, lyginant su ankstesniais metais, savižudybių padaugėjo 50 proc. - iš gyvenimo pasitraukė 48 jūrų pėstininkai. Oro pajėgos pranešė apie 59 nusižudžiusius savo narius (16 proc. daugiau negu 2011 m.), o karinės jūrų pajėgos neteko 60 narių (15 proc. daugiau).


Šiame straipsnyje: JAVkariuomenėsavižudybės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Paprasta

Paprasta portretas
Paziurekite S. Kubrick'o "Full metal jacket". Daug kas taps aisku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių