S. Berlusconi sako svarstantis grįžti į politiką

Buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi pirmadienį pareiškė svarstantis galimybę grįžti į politiką per kovą vyksiančius rinkimus, tačiau nurodė, kad jo sprendimas priklausys nuo to, kurį veikėją savo pagrindiniu kandidatu išsirinks jo oponentai centro kairiajame sparne.

Sekmadienį vykusiuose centro kairiosios Demokratų partijos (PD) pirminiuose rinkimuose į antrąjį ratą, kuris vyks gruodžio 2 dieną, iškilo 61 metų partijos lyderis Pieras Luigi Bersani, kurį palaiko daugelis tradicinių PD rinkėjų, ir jo jaunesnis varžovas Matteo Renzi.

37 metų Florencijos meru M. Renzi, žadančiu modernizuoti partiją, nepasitiki daugelis PD kairiųjų, tačiau jį labiau palaiko platesnis elektoratas.

Daugelio nuomone, M. Renzi pergalė atgrasytų S. Berlusconi nuo grįžimo į politiką.Anksčiau žadėjęs niekada nebekandidatuoti, tačiau jau ne kartą savo poziciją keitęs S. Berlusconi sakė, kad Italijai reikia esminės transformacijos, visuomenėje didėjant nusivylimui tradiciniais politikais.

„Manau, yra teisinga, kad žmogus, kuriam teko garbė vadovauti Italijos vyriausybei beveik dešimt metų, mąsto, kaip būtų galima pasiekti šią Italijos modernizaciją, šią liberaliąją revoliuciją“, - jis sakė duodamas interviu savo valdomai televizijai „Canale 5“.

S. Berlusconi sakė sprendimą priimsiantis, kai paaiškės, ar kairiųjų kandidatu taps M.Renzi, ar buvęs komunistas P. L. Bersani. „Su Renzi Italija galėtų turėti socialdemokratų partiją kaip kitose šalyse - kaip Vokietija ir Anglija“, - pažymėjo jis.


Šiame straipsnyje: Silvio BerlusconiItalija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių