Rytų ir centrinėje Europoje nuo šalčio mirė dešimtys žmonių

Rytų ir vidurio Europą pastarosiomis dienomis kaustantis šaltis jau nusinešė kelias dešimtis žmonių gyvybių, tačiau termometro stulpelis artimiausiu metu žada dar kristi, pirmadienį perspėjo pareigūnai.

Policijos duomenimis, savaitgalį Lietuvoje mirtinai sušalo mažiausiai trys žmonės, tarp jų 91-erių metų moteris ir 78-erių metų vyras.

Ukrainos sveikatos ministerija pranešė, jog per pastarąsias keturias dienas nuo šalčio mirė 18 žmonių. Daugiausia tai buvo benamiai, mirtinai sušalę gatvėse ar senukai - savo namuose arba atvežti į ligoninę.

Per tris praėjusios savaitės dienas į Ukrainos medikus dėl nušalimų kreipėsi beveik 500 žmonių, nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerija. Valdžia pasirūpino įrengti apie 1500 prieglaudų, kuriose šilta, dalijamas maistas,  kai lauke kai kuriose Ukrainos vietovėse oro temperatūra krito iki minus 30 laipsnių pagal Celsijų.

Lenkijos policija informavo, kad savaitgalį, oro temperatūrai nusileidus iki 27 laipsnių Celsijaus, šalyje sušalo 10 žmonių. Iš viso žiemos pradžios nuo šalčio šalyje mirė 46 žmonės.

Čekijoje netoli rytinio Opavos miesto esančiuose laukuose šeštadienio rytą buvo rastas mirtinai sušalęs 26-erių metų vyras.

Meteorologai perspėja, kad oro temperatūra, kuri savaitgalį daug kur siekė 20 laipsnių žemiau nulio, šią savaitę gali nukristi iki 30 laipsnių Celsijaus.

Bulgarijoje praėjusią savaitę siautėjusios pūgos pareikalavo penkių žmonių gyvybių. Pirmadienį vietos žiniasklaida pranešė, kad Balkanų šalį pasiekus Sibirui būdingiems šalčiams, oro temperatūra vietomis nukrito iki 24 laipsnių šalčio. Keli senyvo amžiaus žmonės per šalčius pasiklydo.

Pietiniame Čirpano ir centrinėje dalyje esančiame Sevlijevo mieste pirmadienio rytą buvo užregistruotas šalčio rekordas - čia temperatūra atitinkamai buvo nukritusi iki 24 ir 23,4 laipsnio žemiau nulio, pranešė nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Prognozuojama, kad artimiausiomis dienomis gyvsidabrio stulpelis leisis dar žemiau.

Serbijoje nuo hipotermijos savaitgalį mirė trys žmonės, pirmadienį informavo „Tanjug“ naujienų agentūra.

Maždaug už 80 km į pietvakarius nuo Belgrado esančiame Valjevo rajone sniegą valę kelių priežiūros darbininkai rado mirtinai sušalusią 52-jų metų moterį, kurią mirtis užlupo šalia jos namų Bobovo gyvenvietėje.

Taoro gyvenvietėje savo namuose buvo rasta negyva 81-erių metų senutė, pranešė agentūra.

Eismą keliuose paralyžiavusios ir elektros tiekimą sutrikdžiusios pūgos pirmadienį liovėsi, tačiau centrinėje Serbijos dalyje naktį oro temperatūra nukrito iki 20 laipsnių žemiau nulio.

Gausu sniego ir toliau į pietus - Turkijos komerciniame centre Stambule, turinčiame 15 milijonų gyventojų, pirmadienį pūga paralyžiavo eismą sausumos ir oro transportu.

Pasak pareigūnų, atidėta beveik 200 skrydžių, prognozuojama, kad snigs dar iki antradienio vakaro. Šimtai žmonių įstrigo keliuose savo ar visuomeniniame transporte.


Šiame straipsnyje: šaltismirtisEuropaorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių