Rusų raketos akimirksniu gali pasiekti Lenkijos miestus

Rugpjūčio pradžioje Kaliningrado srityje dislokuotos raketos kelia pavojų Lenkijos miestams, rašoma tinklalapyje „Wirtualna Polska“, kuris remiasi savo šalies karinės žvalgybos informacija.

Raketos S-400 „Triumf“ yra Rusijos naujos priešraketinės gynybos sistemos dalis. Kaip sako vienas iš lenkų žvalgybos karininkų, oficialiai tai raketos “žemė-oras”, tačiau jos dislokuotos Kaliningrado srityje siekiant kontroliuoti Lenkijos oro erdvę.

Kol kas šios raketos turi įprastos ginkluotės elementus, tačiau kiekvienas rusų ginklas projektuojamas taip, kad galima jį būtų panaudoti atakai.

Maskvos šiluminės technikos institutas jau baigia įgyvendinti balistinių raketų su atominėmis galvutėmis, kurios bus pajėgios įveikti bet kokią NATO gynybinę sistemą, projektą. Todėl manoma, kad neatsitiktinai vieną iš moderniausių raketų sistemų Rusija dislokuos toliausiai į Vakarus esančioje šalies teritorijoje.

Pasak neoficialių šaltinių, Kremlius iki šių metų pabaigos Kaliningrado srityje dislokuotas Baltijos laivyno priešlėktuvines pajėgas žada sustiprinti dviem raketų S-400 divizionais.

Rusų ekspertų duomenimis, šios raketos gali pasiekti taikinius 400 kilometrų spindulio plote, kuriame atsiduria ir Lenkijos miestai.


Šiame straipsnyje: raketosKaliningradas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo.

jo. portretas
Ir pridejom i kelnes is baimes....Jei reiktu jas panaudot, tai butu gerai,jei bent kas ketvirta suveiktu....O siaip tai , nugaletoju nebutu....ir apie tai zino ir nato ir putkinas...

neutralus

neutralus portretas
Tai ar palaikysite mūsų švietimo įstatymą ????? Juk per mūsų šalį vyksta tranzitas į Kaliningrado sritį... Galime būti rusams LAAaaaaaBAI draugiški...

to jo

to jo portretas
tu spaliuk žiūriu specialistas rusu texnikos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių