Rusijos vicepremjeras Rogozinas persės iš BMW į „rusišką Hummerį“

Rusijos vicepremjeras gynybos reikalams Dmitrijus Rogozinas ketvirtadienį pareiškė savo tarnybinį automobilį BMW pakeisti į jo šalyje gaminamą karinį visureigį „Tigr“, vadinamą Rusijos atsaku JAV visureigiui „Hummer“.

„Seniai sakiau, kad Rusijos gynybos pramonė pajėgi gaminti kokybiškas ne gynybos paskirties prekes, - D.Rogozinas rašo socialiniame tinkle “Twitter„. - Iškeiskime trofėjus į tėvyninę gamybą!“

„GAZ-2330 Tigr“ gamina Arzamaso automobilių gamykla, priklausanti įmonių grupei „Vojenno-promyšlennaja kompanija“, kontroliuojama Rusijos milijardieriaus Olego Deripaskos. Bendrovė patvirtino gavusi specialų užsakymą pagaminti automobilį buvusiam Rusijos pasiuntiniui prie NATO.

„Bendrovė turi dokumentą, nurodantį, kas turi ką padaryti šiame “Tigr", - bendrovės atstovas Sergejus Suvorovas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Šiame automobilyje bus odiniai krėslai“, - nurodė jis, pridūręs, kad mašinos vidus bus papuoštas vertingų rūšių mediena.

„Civilinė “Tigr„ versija skirsis nuo įprastos - ji bus nešarvuota“, - aiškino S.Suvorovas, sakydamas, kad civiliniame visureigyje bus penkios durys, o karinėje versijoje yra tik trys.

Nuo 2005 metų ši bendrovė tiekė šarvuotus visureigius „Tigr“ Rusijos gynybos ministerijai ir policijai, taip pat parduoda juos klientams Afrikoje, Lotynų Amerikoje ir Azijoje.

Kelis pagal specialius užsakymus pagamintus „Tigrus“ jau anksčiau įsigijo kai kurios garsenybės, tarp jų „Oskaro“ laureatas kino režisierius Nikita Michalkovas ir nacionalistinės Liberalų demokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis.

S.Suvorovas, nors ir spaudžiamas atsakyti, kiek kainuos naujoji D.Rogozino mašina, atsakė tik tiek, kad automobilis yra „nepigus“, tačiau jo kaina panaši į kitų prabangių visureigių.

D.Rogozinas nurodė, kad „Tigrą“ pirks už asmenines lėšas, nors ketina važinėti juo į darbą.

Kai kurie Rusijos komentatoriai stebėjosi, kaip pareigūnas ketina važinėti Maskvos gatvėmis tokia „pabaisa“. „Juk jis platus“, - rašo „Twitter“ vartotojas Aleksandras Lučinas, leisdamas suprasti, kad D.Rogozinas trukdys kitiems vairuotojams.

Vicepremjero atstovė Lidija Michailova sakė AFP, kad jo pranešimą reikėtų vertinti kaip „geros valios ženklą“, siekiant palaikyti Rusijos automobilių gamintojus.

Rusijos pareigūnai ne kartą buvo kritikuojami dėl to, kad važinėja užsienyje pagamintais automobiliais tuo metu, kai šalies automobilių pramonė, kuri ilgą laiką buvo peikiama dėl nevykusių modelių, išgyvena sunkius laikus.


Šiame straipsnyje: Drimtrijus RogozinasBMWhummer

NAUJAUSI KOMENTARAI

tos bendrovės

tos bendrovės portretas
klijentūra faina , tai ir komplektacija buva gera :5 metrai troso bagažinėje vilkimui

o jeigu rimčiau

o jeigu rimčiau portretas
dizelis. 5900cm2, 205 AJ ,masė pilna7600kg . vid. sanaudos 40ltr/100km

to 2. o jeigu rimčiau

to 2. o jeigu rimčiau portretas
Esant 6 litrų varikliui ir tik 205AG sunaudoti tiek kuro galima tik pas Vanią.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių