Rusijos prezidentas V. Putinas švenčia 60-ąjį jubiliejų

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui sekmadienį suėjo šešiasdešimt metų - tai oficialus pensinis amžius šalyje, kurioje jis dominuoja pastaruosius 12 metų.

V.Putinas atskrido į gimtąjį Sankt Peterburgą Rusijos šiaurės vakaruose, kad praleistų šią dieną su „draugais ir šeima“, sakė jo atstovas Dmitrijus Peskovas.

Tačiau V.Putino šalininkai nerdamiesi iš kailio sveikina prezidentą, kurio gimtadienis šiandien yra svarbi naujiena Rusijos valstybiniuose televizijos kanaluose.

„Jūsų vardas yra išmintingo politiko ir stipraus lyderio simbolis Rusijoje ir pasaulyje, - sakoma Sankt Peterburgo gubernatoriaus Georgijaus Poltavčenkos atvirame laiške prezidentui. - Jūs grąžinote rusams jų tikėjimą rytojumi“.

Sekmadienį viename Maskvos meno centre atidaroma V.Putinui skirta paroda „Geriausios sielos žmogus“. Šou turėtų pasirodyti ir juodi labradorai - šunys, kurių vieną augina ir prezidentas.

Kremlių remiantis jaunimo judėjimas „Molodaja gvardija“ savo interneto svetainėje paskelbė vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kaip jaunos moterys dalyvauja įvairioje su prezidentu siejamoje veikloje, o paskui susirenka su pyragu pasveikinti atvykstančio V.Putino.

Viena jų, vilkėdama ledo ritulininko drabužį su užrašu „Putinas“, įmuša įvartį „JAV ir Putino“ rungtynėse, o paskui gauna neva prezidento SMS „Jau važiuoju“. Tada ji pamerkia kamerai ir gundomai nusišypso.

V.Putino pomėgis sportuoti atsispindi ir retoje, labai asmeniškoje televizijos NTV specialioje laidoje, kuri sekmadienį bus parodyta geriausiu vakaro laiku. Filmavimo komanda sekiojo V.Putiną savaitę ir net buvo įsinešusi kamerą į plaukimo baseiną.

V.Putinas garsėja viešųjų ryšių akcijomis, kuriomis kuriamas jo, kaip itin vyriško ir sportiško žmogaus įvaizdis. Jis, pavyzdžiui, prieš kameras plaukiojo laukinio Sibiro upėmis, museline žvejojo išsirengęs iki pusės, jodinėjo žirgu.

Rusijos tinklaraštininkai kikena, kad V.Putino, kaip jauno ir energingo lyderio, įvaizdis nebeatitinka jo amžiaus. „Leninas 52-ejų buvo pramintas seneliu Leninu“, - rašė vienas „Twitter“ vartotojas, paminėdamas Rusijos revoliucijos lyderį Vladimirą Leniną, kuris mirė būdamas 53 metų.

V.Putino oponentai taip pat įgėlė jam dėl jo amžiaus. Vieno sekmadienį planuojamo mitingo pavadinimas yra „Pasiųskime senelį į pensiją!“.

Nepriklausomo visuomenės nuomonės tyrimo instituto „Levada“ šią savaitę atlikta apklausa parodė, kad, nepaisant jo amžiaus, V.Putinas vis dar yra populiarus tarp moterų. 20 proc. rusių sakė, kad norėtų už jo ištekėti.

V.Putinas, kuris valdo nuo 1999-ųjų, iš pradžių kaip premjeras, paskui - prezidentas, dar vėliau - vėl kaip premjeras, o dabar – ir vėl kaip prezidentas, pastarąjį dešimtmetį siekė išstumti į politinės scenos užribį savo oponentus, o gegužę triumfuodamas grįžo į Kremlių trečiai kadencijai.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

V.V. Putkinu

V.V. Putkinu portretas
Ubliūdok, pozdravliaju tiebia y želaju čtob tiebe v štanah vyras by jiožyk .

TO 1

TO 1 portretas
Ar tau viskas gerai su galva? Aišku, jeigu ta daikta galima taip vadinti.

malpa

malpa portretas
putinas jega-o elito kelias i baikala
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių