Rusijos premjeras: „Pussy Riot“ narės neturėtų būti kalėjime

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas mano, kad dvi pankroko grupės „Pussy Riot“ narės neturėtų būti kalėjime. Jos kaip tik pradėjo kolonijose atlikti dvejų metų laisvės atėmimo bausmes už chuliganizmą,

„Man labai nemalonios šios figūros - ir išoriškai, ir (savo) vidumi, tiesiog ypač neigiamas emocijas man kelia, tokias neigiamas, kad net kalbėti nemalonu“, - sakė jis penktadienį per susitikimą su tarptautinių mokslinių olimpiadų prizininkais, atsakydamas į klausimą, ar „Pussy Riot“ narės bus paleistos pirma laiko.

„Tačiau į kalėjimą teisėjo vietoje jų nebūčiau sodinęs. Paprasčiausiai dėl to, jog man neatrodo teisinga, kad jos atliktų laisvės atėmimo pavidalo bausmę. Jos ir taip jau pasėdėjo, ir užtenka“, - pabrėžė premjeras.

Tuo pačiu D.Medvedevas pažymėjo, kad šis klausimas yra teismo kompetencijos.

„Šitas klausimas vis dėlto ne man, o mūsų teismų struktūroms ir jų (“Pussy Riot„) gynėjams. Jie turi teisę kreiptis su atitinkamais pareiškimais ir aš galvoju, kad ja pasinaudos“, - sakė premjeras.

„O teismas turi teisę iš esmės išnagrinėti šį klausimą ir priimti sprendimą“, - pridūrė jis.

Pussy Riot„ narės Nadežda Tolokonikova, Jekaterina Samucevič ir Marija Aliochina rugpjūtį buvo nuteistos dvejus metus kalėti kolonijoje už “religinės neapykantos pakurstytą chuliganizmą". Jos buvo įsiveržusios į Maskvos katedrą, kur atliko protesto dainą prieš Rusijos lyderį Vladimirą Putiną.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos apeliacinis teismas netikėtai nurodė paleisti J.Samucevič. Daugelis stebėtojų mano, kad tai yra bandymas suskaldyti išvien besilaikančias grupės nares.


Šiame straipsnyje: Pussy RiotDmitrijus Medvedevas

NAUJAUSI KOMENTARAI

treq

treq portretas
tuos prostitutes turi buti durnine :-)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių