Rusijoje pradėtas tyrimas opozicijos lyderio atžvilgiu

Rusijos tyrėjai pranešė, jog pradeda kriminalinį tyrimą kairiųjų lyderio Sergejaus Udalcovo ir kelių kitų opozicijos aktyvistų atžvilgiu dėl jų įtariamo vaidmens organizuojant masines riaušes.

Tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas trečiadienį paskelbė pareiškimą, kuriame nurodo, jog tyrimo metu bus aiškinamasi, ar teisingi neseniai televizijos parodytame dokumentiniame filme mesti kaltinimai, kad opozicijos lyderiai dirbo su Gruzijos pareigūnais siekdami nuversti vyriausybę.

Tyrėjai trečiadienį ryte taip pat atliko kratas S.Udalcovo ir jo tėvų namuose.

Kiti šios bylos įtariamieji yra S.Udalcovo padėjėjas Leonidas Razvozžajevas ir Konstantinas Lebedevas.

Ekspertai išnagrinėjo ir filmą „Protesto anatomija 2“, kurį parodė Kremliui palanki televizija NTV. „Tame filme nėra jokių vaizdo medžiagos montavimo pėdsakų. Nustatyta, kad filme “Protesto anatomija 2„ girdimas balsas, įskaitant (medžiagą), nufilmuotą slapta kamera, yra Udalcovo. Filme parodytas susitikimas įvyko 2012 metų birželį viename bute Minske, Baltarusijoje“, - sakė V.Markinas.

„Gruzijos parlamento komiteto gynybai ir saugumui pirmininkas Givis Targamadzė, Gruzijos konsulas Moldovoje ir trys jų padėjėjai dalyvavo tame susitikime iš Gruzijos pusės. “Kairiojo fronto„ koordinatorius Udalcovas, jo padėjėjas Lebedevas ir Razvozžajevas, Valstybės Dūmos deputato Iljos Ponomariovo padėjėjas, dalyvavo susitikime iš Rusijos pusės“, - sakė jis.

Informacija apie pasirengimą teroro atakai Rusijoje, kurią aptarinėja to susitikimo dalyviai, taip pat bus patikrinta. Jei ji pasirodys teisinga, bus pateikti atitinkami teisiniai S.Udalcovo ir Gruzijos piliečių veiksmų įvertinimai, nurodė jis.

S.Udalcovas šiuos kaltinimus, už kuriuos gresia laisvės atėmimo iki 10 metų bausmė, atmeta kaip kliedesius.


Šiame straipsnyje: opozicijaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių