Rusijoje oro uoste užsiliepsnojus lėktuvui žuvo trys žmonės

Rusijos Vakarų Sibiro miesto Surguto oro uoste šeštadienį per sprogimą ir gaisrą lėktuve Tu-154 žuvo trys žmonės, tarp jų vienas vaikas, pranešė Uralo transporto prokuratūra.

Šalies sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, dar 44 žmonės nukentėjo.

Iš viso lėktuve Tu-154 buvo 116 keleivių ir 9 įgulos nariai. Jis turėjo išskristi iš Surguto į Maskvą. Tačiau tuo metu, kai orlaivis buvo išvairuojamas į kilimo ir tūpimo taką, užsidegė jo variklis, o paskui sprogo vienas kuro bakų.

Lėktuve buvo populiarios dešimtajame dešimtmetyje popgrupės "Na-na" nariai. Pasak vieno jų, mėgindami išsigelbėti žmonės "tiesiog lipo per galvas".

Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas Vladimiras Grebenikovas pranešė, kad ugnis pasirodė viename variklių, kai lėktuvas buvo išvairavimo aikštelėje. Gaisras sukėlė labai galingą sprogimą, kuris beveik sunaikino lėktuvą, o ugnis išplito dideliame plote.

Dauguma keleivių sugebėjo išlipti iš lėktuvo iki sprogimo.

Valstybinis aviacijos komitetas sudarė komisiją gaisro lėktuve priežastims ištirti.

Be to, sudaryta tarpžinybinė incidento tyrimo komisija, pranešė žurnalistams Transporto ministerijos vadovas Igoris Levitinas.

Dėl avarijos iškelta baudžiamoji byla.

Kaip pranešė transporto ministras, dabar nagrinėjamos visos versijos, nes specialistai kol kas nesupranta, kodėl įsiplieskė liepsna.

Sudegusio lėktuvo keleiviai jau atvyko į Maskvą kitu lėktuvu.


Šiame straipsnyje: Rusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių