Rusijoje per nacių išpuolius pernai žuvo iki 40 žmonių

Daugiau nei 200 žmonių pernai nukentėjo per ksenofobijos ir nacionalinio nepakantumo išpuolius Rusijoje, ketvirtadienį pranešė Maskvos žmogaus teisių biuro direktorius Aleksandras Brodas, remdamasis stebėsenos programos rezultatais.

„Nuo 2012 metų sausio iki gruodžio užfiksuota 137 užpuolimai, per kuriuos žuvo iš viso 40 žmonių, o bent 180 nukentėjo“, - jis sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

A.Brodas pridūrė, kad tarp smurto aukų buvo dagestaniečių, uzbekų, kirgizų, azerbaidžaniečių, tadžikų, armėnų, totorių, vietnamiečių, osetų ir rusų.

„2011 metais per tą patį laikotarpį žuvo 29 žmonės, o 123 buvo sužeisti; 2010 metais - 46 žuvusieji ir 299 sužeisti. Taigi, galima kalbėti apie ksenofobinių išpuolių augimą po 2011 metų“, - pažymėjo jis.

Tuo tarpu žmogaus teisių centras „Sova“, kuris taip pat vykdo ksenofobijos stebėseną Rusijoje, gruodžio 29 dieną paskelbė ataskaitą, kurioje nurodoma, jog pernai Rusijoje per rasistinius išpuolius žuvo apie 20 žmonių.


Šiame straipsnyje: naciaiksenofobijaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

RM

RM portretas
Baikite kaišioti burliokinį šūdą... Nu pipiec, komuniagas ir prorusiškas į valdžią liaudis išsirinko, tai kišime briedą iki begalybės...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių