Rusijai – griežtas JAV įspėjimas

Karinių veiksmų prieš Gruziją nenutraukianti Rusija sulaukė griežtos Jungtinių Valstijų kritikos, skelbia BBC.

Kalbėdamas per JAV televiziją šalies prezidentas George‘as W.Bushas pareiškė, kad atvirai kalbėjosi su Rusijos ministru pirmininku Vladimiru Putinu, susitikęs su juo per olimpines žaidynes praėjusią savaitę, ir pasmerkė Rusijos veiksmus kaip „neadekvačius".

„Aš pasakiau, kad smurtas yra nepriimtinas - teigė G.W.Bushas. - Su Vladimiru Putinu buvau griežtas. Tikiuosi, kad konfliktas bus taikiai išspręstas".

Tuo metu JAV viceprezidentas Dickas Cheney, kalbėdamasis su Gruzijos prezidentu Michailu Sakašviliu telefonu, pareiškė, kad Rusijos agresijai „reikia duoti atkirtį". Pasak  viceprezidento, nesiliaujantys kariniai veiksmai prieš Gruziją turės rimtų pasekmių Rusijos santykiams su JAV ir tarptautine bendruomene.

Tačiau Baltųjų rūmų pareigūnai nesileido į svarstymus, kokių priemonių JAV gali imtis to atveju,  jei Rusija nenutrauks karinių veiksmų.

Anot Gruzijos vidaus reikalų ministro, Rusijos kariniai lėktuvai ankstų pirmadienio rytą bombardavo karinę bazę ir radarų įrenginius netoli Tbilisio nepaisant Gruzijos paskelbtų paliaubų.

Maskva savo ruožtu apkaltino Gruzijos pajėgas toliau apšaudant Cchinvalį ir reikalauja, kad Gruzijos kariuomenė visiškai pasitrauktų iš Pietų Osetijos.

Rusijos naujienų agentūra „Interfax" praneša, kad Abchazijoje, kitame separatistiniame Gruzijos regione, yra dislokuojami tūkstančiai rusų karių, o separatistų lyderiai paskelbė visuotinę mobilizaciją siekiant išstumti Gruzijos pajėgas iš regiono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių