Rusija sučiupo įtariamą šešių žmonių žudiką

Rusijos policija trečiadienį pranešė po parą trukusių didelio masto gaudynių sučiupusi įtariamą užpuoliką, kuris nužudė šešis žmones per išpuolį judriame vieno miesto centre.

Anksčiau teistas 31 metų Sergejus Pomazunas televizijos reportaže buvo matomas prispaustas policijos pareigūnų, kurie jį surado mėginantį įlipti į vieną prekinį traukinį netoli sienos su Ukraina esančiame Belgorodo mieste, kuriame įvyko minėtos šaudynės.

„Nešaudžiau į vaikus. Šaudžiau į pragarą“, - vyras paklaikusiomis akimis sakė per televizijos „Rossija 1“ transliaciją.

Manoma, kad jis yra tas pats asmuo, kuris pirmadienį pradėjo šaudyti vienoje medžioklės prekių parduotuvėje, po to išėjo į gatvę ir šaudė į praeivius, įskaitant 14-metę ir 16-metę, kurios abi mirė nuo sužalojimų. Užpuolikas galiausiai paspruko automobiliu.

Viena pašauta auka tebegydoma ligoninėje, tačiau jos gyvybei pavojus negresia.

Tyrėjai nurodė, kad S.Pomazunas paėmė savo tėvo medžioklinį šautuvą. Jis nušovė tris medžioklės prekių parduotuvės darbuotojus, pagrobė iš jos dar bent vieną ginklą, o vėliau šaudė į praeivius, kurie matė, kaip vyras sprunka savo tėvo automobiliu BMW.

S.Pomazuno tėvai neseniai dukart kreipėsi į policiją dėl savo sūnaus agresyvaus elgesio. Jis buvo jau kelis kartus teistas ir paskutinį kartą paleistas iš kalėjimo praeitais metais.

Apie 2 tūkst. policininkų, tarp jų policijos specialiųjų pajėgų OMON pareigūnų iš Maskvos, ieškojo užpuoliko Belgorode ir jo apylinkėse. Tuo metu miesto gyventojai dėjo gėles žudynių vietoje.

S.Pomazunas per sulaikymo operaciją antradienio vakarą sunkiai sužalojo peiliu vieną policininką.

Vyras atsisakė duoti parodymus, tačiau jeigu bus pripažintas kaltu, jam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Tokių šaudynių retai pasitaiko Rusijoje, kur šaunamųjų ginklų leidžiama turėti daugiausiai tik teisėsaugos pareigūnams ir kariškiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių