Runetas pripažino, kad rinkimai Rusijoje jau įvyko

Rusijos tinklaraštininkai santūriai reagavo į paskelbtą pasikeitimą vietomis valdančiajame tandeme artimiausiems šešeriems metams, pavadinę sprendimą nuspėjamu ir priimtu neatsižvelgiant į rinkėjų nuomonę.

Šeštadienį Dmitrijus Medvedevas pasiūlė Vladimirui Putinui tapti prezidentu, o V.Putinas, atsakydamas į tai, atidavė D.Medvedevui valdžios partiją ir pažadėjo jam premjero postą, jeigu pergalę per parlamento rinkimus iškovos „Vieningoji Rusija“.

Viršininkams paskelbus nuspręstus parlamento ir prezidento rinkimų rezultatus, kilo susierzinimas runete.

„Kas ką veiks ateityje, mes su Medvedevu seniai susitarėme“. Jie susitarė, ar suprantate? Ir seniai. O jūs visi čia išvis kas?„, - klausia tinklaraštininkas “kurarbor„ drauge su besidominčiais politika “Živoj Žurnal" autoriais.

D.Medvedevas užėmė Kremlių 2008 metais, sutikus du Konstitucijos nustatytus laikotarpius atitarnavusiam Putinui, ir iš pradžių pelnė valdžios kritikų palankumą reformų pažadais, bet jų vilčių nepateisino.

Maždaug įpusėjus savo laikotarpiui, jis pripažino, kad nesugeba pažaboti Rusijoje suvešėjusios korupcijos, o partijos suvažiavime prisipažino, kad veikė griežtai pagal susitarimą su V.Putinu, pasiektą „prieš kelerius metus“.

Praėjus pusketvirtos valandos po istorinio paskelbimo , kad V.Putinas ketina sugrįžti į Kremlių, šios naujienos nebuvo nei penkių svarbiausių pranešimų sąraše, kurį sudarė populiariausias Rusijoje portalas „Jandrex“, nei populiariausių įrašų tinklaraščiuose rusų kalba trejetuke.

Tačiau kai kurie tinklaraštininkai-„tūkstantininkai“ paskelbė savo komentarus.

„Štai ir susijungė Medvedevas“, - parašė žinomas slapyvardžiu runeto veikėjas Antonas Nosikas, kuris vasarą su D.Medvedevu svarstė interneto ir autorių teisių gynimo problemas per prezidento susitikimą su runeto aktyvistais.

„Liežuvis neapsiverčia dėl to apgailestauti. Man regis, taip net geriau: iliuzijos, esant dabartinei situacija, nereikalingos. Lieka tikėtis, kad Medvedevas nebus premjeras. Vis dėlto (finansų ministras Aleksejus) Kudrinas - ne tuščia vieta , ne taip, kaip...“.

Prarandanti populiarumą V.Putino „Vieningoji Rusija“ eis į rinkimus, užsibrėžusi uždavinį neprarasti konstitucinės daugumos Kremliui lojaliame parlamente. V.Putinas išbraukė save iš partijos rinkimų sąrašo, o jo pirmojoje eilutėje įrašė D.Medvedevą.

Stebėtojai įtaria, jog tokiu manevru nacionalinis lyderis nusimetė naštą ir apsaugojo savo populiarumą, kuris gali pradėti šlyti, jeigu partijai nesiseks rinkimuose.

„Tandemas susitarė dėl rokiruotės“, - taip žinoma rašytoja Tatjana Tolstaja pavadino komentarą savo populiariame tinklaraštyje, iliustravusi jį piešinėliu su rusų pasakos siužetu, kuriame valstietis ir lokys dalijasi pagal principą „tau viršūnėlės. o man šaknelės“.

„Rusijai reikia skubiai keisti konstituciją, paskelbti monarchiją ir Putiną - caru Didžiuoju Vladimiru“, - pataria tinklaraštyje„dolboeb'a“ tinklaraštininkas „istan_blues“, su kuriuo nesutinka „anat66“: „Kyšio suma nuo to nepasikeis“.

Paskutinis SSRS lyderis Michailas Gorbačiovas šią savaitę paragino piliečius išardyti neformalų perimamumo institutą Rusijoje, kuris pavertė prezidentą monarchu, ir pareiškė, kad vykdyti reformas tandemas nesugeba, bet be reformų šalies laukia sukrėtimai ir subyrėjimas.

„Šalis dar vienam dešimtmečiui grimzta į tamsą“, - skelbia išsiveržęs į lyderius straipsnio apie rokiruotę komentaras laikraščio „Vedomosti “ interneto versijoje. Šis laikraštis pastaraisiais metais tapo kritiškai nusiteikusios vidurinės klasės - tarnautojų, verslininkų ir finansininkų - tribūna.

Maskvietė Ana pritaria tinklaraštininkų nuotaikoms.

„Visiems mums buvo akivaizdu, kas bus kitas prezidentas, ir šis suvažiavimas tik priminimas mums. Į mūsų nuomonę neatsižvelgiama, ir viskas buvo žinoma iš anksto, ir kaip ankstesni rinkimai, dabartiniai rinkimai jau nulemti“, - sako ji pusiau juokais pasitikslindama:

„O manęs už tai neužmuš?“.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

TADAS LENINAS SESTOKAS

TADAS  LENINAS SESTOKAS portretas
WAR LASKOVAS MARCH TUFTA SABODO PUTIN METALCHI PROVAID LAVONE PUTIN VLADSHIP KAUNO HG AIR FASHION DEACHT KIBSIDABRIS TU DOT TADADAS LASKOVAS

MICHELLE DE SCHIZOFRENIE

MICHELLE DE SCHIZOFRENIE portretas
Pirmam: Ar tau viskas gerai???

Noname

Noname portretas
Gal ne runetas o ru.net ? Visai jus filadelfijai nusigrybavot
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių