Rio de Žaneiro karnavalas prasidėjo kepinant didelei kaitrai

Triukšmingą karnavalą pradėjusio švęsti Rio de Žaneiro gatves užplūdo būgnus mušantys vietos gyventojai ir prakaitu apsipylę užsieniečiai, pasprukę iš sniegu užklotų miestų.

Tūkstančiai žmonių šoko pagal sambos ritmus akmenimis grįstose bohemiškojo Santa Teresos kvartalo gatvėse. Daugelis jų vilkėjo itin menkai kūną dengiančius kostiumus.

"Karmelitų" vakarėlyje, pavadintame pagal netoliese esantį vienuolyną, merginos buvo persirengusios seksualiomis policininkėmis, vilkinčiomis trumpikes ir berankovius marškinėlius. Suaugę vyrai vaizdavo kūdikius - jie vilkėjo vaikiškus drabužėlius, buvo įsikandę čiulptukus ir barstė savo kūnus talko milteliais.

Miestą apėmus svilinančio karščio bangai, minia šoko pagal būgnų ritmus, kuriuos mušė vienuolių moterų abitus vilkintys jaunuoliai. Tokius kostiumus taip pat vilkėjo daug šokėjų.

Penktadienį Rio de Žaneire prasidėjo dešimtys ekscentriškų triukšmingų gatvės vakarėlių, neatsiejamų nuo šios įspūdingos šventės, truksiančios iki Gavėnios.

Pasak Brazilijos turizmo pareigūnų, šis pajūrio miestas šiemet svetingai priėmė daugiau nei 700 tūkst. turistų. Beprotiškų linksmybių nesutrukdė netgi didžiausių per pastaruosius penkis dešimtmečius karščių banga.

Niujorke mediciną studijuojanti 25 metų Carly Oboudiyat (Karli Obudijat) paliko sniego kalnais užverstą miestą ir atvyko į Rio de Žaneirą mėgautis balto smėlio paplūdimiais ir karnavalo gatvių vakarėliais, kuriuos vietos gyventojai vadina blokais.

"Fantastiška persikelti iš žvarbių vėjų į 44 laipsnių pagal Celsijų kaitrą", - sakė suplukusi C.Oboudiyat, vaikštinėdama netoli Ipanemos paplūdimio su šalto alaus skardine rankoje.

Sambos šokėjai repetavo, ruošdamiesi pirmosioms stulbinamiems karnavalo paradams, kuriuose daugybė pusnuogių šokėjų šoka aplink milžiniškas išpuoštas platformas.

Šiemet viena iš karnavalo karalienių leista tapti guviai septynmetei, nors paprastai šis vaidmuo patikimas suaugusioms temperamentingoms gražuolėms.

Rio de Žaneiro teisėsaugos pareigūnai šiemet nežiūrėjo pro pirštus į smulkius nusižengimus, tokius kaip šlapinimasis viešose vietose, stengdamiesi užtikrinti bent šiokią tokią tvarką sausakimšose miesto gatvėse ir paplūdimiuose.

Rio de Žaneiras, neseniai pelnęs teisę rengti 2016 metų vasaros olimpines žaidynes, ir šio miesto ambicingas jaunas meras nori pademonstruoti pasauliui, kad 6 mln. gyventojų turintis metropolis geba užtikrinti saugumą didelio masto renginiuose ir pažaboti su narkotikų prekeivių gaujomis susijusį smurtą.

Policija jau suėmė beveik 100 žmonių, kurie šlapinosi gatvėse, nors anksčiau toks elgesys buvo toleruojamas per vakarėlius, kuriuose išgeriama daug alaus. Tarp įkliuvusių pažeidėjų buvo mažiausiai dvi moterys.

Paplūdimiai šiemet nebebuvo panašūs į turgavietes, kuriose apstu užkandžius pardavinėjančių stoginių.

32 metų Paulas O'Neilas (Polas O'Nilas), pirmą kartą atvykęs į Rio de Žaneirą iš Australijos miesto Brisbeno, sakė esantis maloniai nustebintas įvestų saugumo priemonių.

"Nuostabu čia atvykti ir pasižiūrėti, kuo čia visi taip žavisi, - sakė jis. - Panašu, kad čia daug saugiau, nei galvojau - tačiau derėtų pabelsti į medį."


Šiame straipsnyje: Rio de Žaneiro karnavalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių