Rio de Žaneire ketvirtą dieną siautėja nusikaltėliai

Rio de Žaneire įtariami Brazilijos nusikalstamų gaujų nariai jau ketvirtą dieną iš eilės degino automobilius ir autobusus, nepaisant sustiprintų policijos pajėgų mieste ir nesiliaujančių pareigūnų reidų lūšnynuose, kur žuvo 7 žmonės.

Kilusi smurto banga paaštrino abejones dėl galimybės Rio de Žaneire saugiai surengti 2014 metų Pasaulio futbolo čempionatą, 2016 metų Olimpines žaidynes ir labai pakenkė iki šiol savo saulėtais paplūdimiais ir nerūpestingu gyvenimu garsėjusio miesto įvaizdžiui.

Nusikaltėliai nuo antradienio nakties iki trečiadienio ryto padegė 15 automobilių ir autobusų, prieš tai privertę jų keleivius išlipti iš transporto priemonių.

Ginkluoti užpuolikai apšaudė mažiausiai vieną policijos nuovadą.

Kaip informavo sostinės policija, trečiadienį per susirėmimus su pareigūnais žuvo septyni įtariami narkotikų platintojai, visi jie buvę ginkluoti. Po šio incidento per smurto protrūkį žuvusių žmonių skaičius išaugo iki devynių.

Smurto banga, kurią, Rio de Žaneiro saugumo pareigūnų teigimu, įsakė surengti bausmę atliekantys nusikaltėliai, prasidėjo sekmadienį išpuoliais prieš policijos nuovadas ir automobilių deginimu.

Pasak valdžios pareigūnų, taip narkotikų platintojai keršija policijai už tai, kad per pastaruosius dvejus metus ji sugebėjo išprašyti narkotikų prekeivius iš daugiau nei dešimties lūšnynų.

Policija toliau vykdo reidus prieš įtariamus narkotikų prekeivius. Pareigūnai sakė sulaikę vieną įtariamąjį, turėjusį savadarbį sprogstamą įtaisą ir indą su padegamuoju skysčiu.


Šiame straipsnyje: Rio de Žaneiras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių