Respublikonų kandidatas M. Romney pripažino pralaimėjimą

Respublikonų kandidatas Mittas Romney trečiadienį paryčiais pripažino savo pralaimėjimą JAV prezidento rinkimuose, pranešęs savo šalininkams, jog paskambino prezidentui Barackui Obamai ir pasveikino jį su pergale.

„Jo šalininkai ir jo kampanija taip pat nusipelnė sveikinimų“, - M.Romney sakė trumpame kreipimesi savo rinkimų kampanijos štabe Bostone. - Linkiu gera jiems visiems, tačiau ypač - prezidentui, pirmajai poniai ir jų dukroms".

Tai buvo greita ir nedžiuginanti pusantrų metų trukusios kampanijos pabaiga. Ta kampanija prasidėjo ūkyje Naujajame Hampšyre, šių metų pradžioje ištvėrė negailestingas respublikonų vidaus kovas per pirminius partijos rinkimus, B.Obamos stovyklos skelbtų negatyvių reklamų krušą ir paskutinėmis savaitėmis prieš rinkimus privertė smarkiai sunerimti dabartinį prezidentą.

M.Romney didelę rinkimų kampanijos dalį lipo prezidentui ant kulnų, tačiau nepaisant jo važinėjimo į tokias „svyruojančias“ valstijas kaip Koloradas, Ohajas, Florida, Virdžinija ir Ajova, B.Obama šiuose svarbiuose rinkimų kovos laukuose išsaugojo savo persvarą.

Trečiadienį 1 val. 20 min. ašingtono laiku B.Obama jau turėjo užsitikrinęs 303, o M.Romney - 203 rinkikų balsus, ir rezultatai neaiškūs buvo tik Aliaskoje bei rinkimams svarbioje Floridoje.

„Tai didelių iššūkių Amerikai laikas ir aš meldžiuosi, kad prezidentas sėkmingai vestų mūsų šalį“, - sakė M.Romney, kurio žodžius palydėjo nuosaikūs šūksniai ir plojimai.

Respublikonų kandidatui kreipiantis į savo šalininkus, šalia scenos stovėjo keli svarbūs M.Romney rinkimų štabo darbuotojai; daugelio jų veidai buvo akmeniniai ir niūrūs.

M.Romney grįžo prie temos, kurią vis įtraukdavo į savo kalbas dvi paskutines rinkimų kampanijos savaites: didesnio abiejų partijų bendradarbiavimo būtinybės Vašingtone.

„Tokiu laiku kaip šis negalime rizikuoti (ir tęsti) partinių rietenų bei pozų“, - sakė jis.

M.Romney taip pat padėkojo žmonai Ann (En), nepavargstančiai savo pavaduotojai kampanijos metu, kurią pavadino „savo gyvenimo meile“.

„Ji būtų buvusi nuostabi pirmoji ponia“, - susimąstęs pasakė jis, o šalininkai pratrūko garsiais plojimais.

M.Romney komentaras buvo trumpas ir paprastas, ir kol kas neaišku, ar jis buvo pasirašęs pralaimėjimo pripažinimo kalbą.

Kiek anksčiau reporterių kampanijos lėktuve paklaustas, ar antradienio vakarui turi parengęs dvi kalbas, jis atsakė, jog yra įsitikinęs, kad įveiks B.Obamą, ir jog pasirašė 1 118 žodžių pergalės kalbą.


Šiame straipsnyje: Mittas RomneyBarackas ObamaJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių