R. Mourdockas: nėštumas po išžaginimo – numatytas Dievo

Kandidatas į JAV senatorius Richardas Mourdockas antradienį vakare sulaukė kritikos dėl pastabos, kad išžaginimų sukelti nėštumai yra „kažkas, ką įvykti numatė Dievas“.

Tai R.Mourdockas pareiškė per rinkimų į JAV Senatą kampanijos Indianos valstijoje debatus, aiškindamas savo nepritarimą abortams.

Demokratai tuojau pat pasmerkė jo komentarą, galintį sukelti didelius ginčus paskutinėmis dviem savaitėmis prieš prezidento rinkimus, kuriems moterų balsai yra itin svarbūs.

Respublikonas R.Mourdockas sakė manantis, kad gyvybė prasideda apvaisinimo momentu, ir nepritariantis abortams išskyrus tik tuos atvejus, kai motinos gyvybei kyla pavojus.

„Ilgai grūmiausi su savimi, bet supratau, kad gyvybė yra Dievo dovana, ir manau, kad net tada, kai gyvybė prasideda toje baisioje išžaginimo situacijoje, tai yra kažkas, ką įvykti numatė Dievas“, - sakė jis.

Indianos Demokratų partijos pirmininkas Danas Parkeris greitai paskelbė pareiškimą, kuriame sako: „Kaip abortų priešininkas katalikas esu priblokštas ir man gėda dėl to, jog Richardas Mourdockas mano, kad Dievas skyrė išžaginimus“.

„Išžaginimo aukos yra itin smurtinio akto aukos, o mano Dievas nėra smurtinis. Ar mums reikia daugiau įrodymų (to), kad Richardas Mourdockas yra ekstremistas, atitrūkęs nuo Indianos gyventojų?“ - klausė jis.

Šis ginčas gali iškelti prieštaringai vertinamą abortų klausimą į labai atkaklios prezidento rinkimų kampanijos dėmesio centrą.

Tai gali būti paranku prezidentui Barackui Obamai, kuris savo varžovą, respublikonų kandidatą Mittą Romney (Mitą Romnį), kaltina ekstremaliomis pažiūromis į moterų teises.


Šiame straipsnyje: iššaginimasnėštumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
net neskaiciau bet jis tas Mour........................aas asilu asilas ir tiek kas nores gimdyti vaika kurio tu tiesiog nekenti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių