„Pussy Riot“ narės sudegino Rusijos prezidento V.Putino portretą

Rusijos opozicijos aktyvisčių pankroko grupė „Pussy Riot“ paskelbė naują vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip jos sudegina prezidento Vladimiro Putino portretą. Tai veikiausiai dar labiau supykdys Kremlių.

Vasario 21 dieną penkios „Pussy Riot“ narės, užsidėjusios megztas kaukes, vilkėdamos trumpus ryškiaspalvius drabužius, įsiveržė į Kristaus Išganytojo katedrą Maskvoje ir prie altoriaus sudainavo „Pankų maldą“, kurios priedainyje Dievo Motina prašoma „išvaryti Putiną“.

Praėjusį mėnesį Maskvos Chamovnikų teismas trims pankgrupės „Pussy Riot“ narėms - Nadeždai Tolokonikovai, Marijai Aliochinai ir Jekaerinai Samucevič - skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmes bendrojo režimo kolonijoje už antiputinišką protestą Kristaus Išganytojo katedroje.

Teisėjos teigimu, jos šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką ir pareiškė aiškią neapykantą religiniais motyvais.

Internete paskelbtame naujame vaizdo įraše matomos trys neįvardytos grupės narės su megztomis kaukėmis, vadinamomis balaklavomis, tapusiomis grupės įvaizdžiu; jos surengė šį pasirodymą dėl savo trijų kalinamų draugių.

Merginos matomos pasikabinusios lynais ant apleisto arba statomo daugiaaukščio namo fasado, ant kurio buvo išskleistas didžiulis baltas plakatas su užrašu „Pussy Riot“, vaizduojantis raudoną mini suknelę dėvinčią moterį su gitara. Žemiau buvo pakabinti V.Putino ir Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos portretai.

„Mes kovojame už teisę dainuoti, mąstyti, kritikuoti. Būti muzikantais ir menininkais, pasiruošusiais padaryti viską, kad pakeistume mūsų šalį, kad ir kokia būtų rizika. Tęsiame savo muzikinę kovą Rusijoje, kai mūsų šalyje dominuoja blogi vyrai“, - merginos pakaitomis skandavo anglų kalba.

Vėliau merginos uždegė pirotechninius deglus ir padėkojo popmuzikos atlikėjai Madonnai (Madonai), grupei „Red Hot Chili Peppers“ ir kitiems muzikantams, išreiškusiems palaikymą „Pussy Riot“.

Pakrypus kamerai, vaizdo centre atsidūrė liepsnojantis V.Putino portretas.

„Kova už laisvę yra nesiliaujantis mūšis, svarbesnis nei gyvenimas!“ - sušuko viena iš dainininkių.

Šis vaizdo įrašas buvo paskelbtas JAV muzikinės televizijos MTV svetainėje www.mtv.com.

Jis pasirodė tuo metu, kai buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Walesa (Lechas Valensa), Nobelio taikos premijos laureatas, pareiškė išsiuntęs laišką V.Putinui, kuriame ragina paleisti praeitą mėnesį nuteistas tris „Pussy Riot“ nares.

„Nesu susipažinęs su Rusijos teise, tačiau raginu prezidentą Putiną išvaduoti merginas, jeigu įstatymai tai leidžia“, - L.Walesa sakė telefonu naujienų agentūrai „Reuters“.

Prieš teismui paskelbiant nuosprendį V.Putinas sakė, kad „Pussy Riot“ narės neturėtų būti nuteistos per griežtai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

psichas

psichas portretas
-Naudodamosi savo teisėmis ir laisvėmis ,šios mergužėlės turėjo nepamiršti, kad negalima pažeidinėti ,,kitų,,teisių ir laisvių ... Apie kokį teisingumą dabar jos gali šnekėti ? Ar asmenys toleruojantys ,,anarchiją,, gali kalbėti apie demokratiją ? Tegul džiaugiasi , kad Rusijoje religiniai fanatikai elgiasi demokratiškai ,nes,, anarchiškų ,, pažiūrų ir užmušti gali ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių