Prancūzų policija atliko kratą TVF vadovės namuose Paryžiuje

Prancūzų policija trečiadienį surengė kratą Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovės Christine Lagarde (Kristin Lagard) namuose Paryžiuje, ryšium su tyrimu dėl to, kaip ji sprendė vieną skandalą, kai dar buvo vyriausybės ministrė.

Tyrimas yra susijęs su Ch.Lagarde 2007 metų sprendimu nurodyti teisėjų komisijai būti nešlovę užsitraukusio magnato Bernard'o Tapie (Bernaro Tapi) ir banko „Credit Lyonnais“ ginčo arbitru. Magnatui tada buvo skirta 400 mln. eurų.

Ch.Lagarde advokatas Yves'as Repiquet (Ivas Repikė) naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo klientė bendradarbiauja su tyrimą atliekančiais pareigūnais.

„Ponia Lagarde neturi ką slėpti“, - sakė ji. Lagarde pati apgynė savo prieštaringai vertinamą sprendimą perduoti B.Tapie bylą arbitražui, nes, pasak jos, tai buvo „geriausias sprendimas tuo metu“.

Teisėjai nusprendė skirti B.Tapie 285 mln. eurų (400 mln., įskaitant palūkanas) kompensaciją, susijusią su jam priklausiusios sporto prekių grupės „Adidas“ pardavimu 1993 metais.

B.Tapie  pavyko įtikinti, kad valstybė turėtų jam skirti kompensaciją, kai žlugo valstybei priklausęs „Credit Lyonnais“ bankas, nes buvo apgautas banko, kuris sąmoningai nurodė žemesnę „Adidas“ vertę grupės pardavimo metu.

Didžioji dalis B.Tapie laimėtų pinigų buvo skirta jo skoloms ir mokesčiams apmokėti, tačiau B.Tapie pavyko išsaugoti 20-40 mln. eurų, kuriuos jis vėl investavo į savo verslą.

Neseniai jis įsigijo spaudos leidinių grupę Pietų Prancūzijoje, taip pat pranešama, kad 2014 metais jis kels savo kandidatūrą į Marselio mero postą.

B.Tapie dirbo ministru socialistų prezidento Francois Mitterando (Fransua Miterano) vyriausybėje, tačiau 2007 ir 2012 metų prezidento rinkimuose jis palaikė dešiniųjų kandidatą Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi).

Būtent šia jo parama N.Sirkozy buvo mėginama paaiškinti ir tariamai palankų Ch.Lagarde požiūrį į verslo magnatą, nes tais laikais ji buvo N.Sarkozy finansų ministrė.

B.Tapie yra geriausiai žinomas kaip buvęs geriausiai finansuojamo Prancūzijos futbolo klubo Marselio „Olympique“ savininkas. Daug kas prisimena ir jo dalyvavimą „perkant“ jam palankius rungtynių rezultatus 1993 metais, dėl ko jis net buvo patekęs į kalėjimą.

Ch.Lagarde TVF vadovauja nuo 2011 metų, perėmusi šį postą iš savo tėvynainio Dominique'o Strauss-Kahno  (Dominiko Stroso Kano), kuris atsistaydino po skandalo dėl tariamo lytinio nusikaltimo prieš vieno Niujorko viešbučio kambarinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jjc

jjc portretas
Nuotraukoje matome žmogų-gyvalazdę. Dar ją galima vadinti "vabalas-maldininkas". Ši globalistų tarnaitė tiek sugadino Europą...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių