Prancūzijos prokurorai ėmėsi tirti kruizinio laivo avariją

Prancūzijos prokurorai pradėjo praėjusį mėnesį nuskendusio kruizinio laivo „Costa Concordia“ avarijos tyrimą.

Per nelaimę žuvo keturi Prancūzijos piliečiai, dar du laikomi dingusiais. Anot Paryžiaus prokuratūros, policija apklaus per nelaimę išsigelbėjusius prancūzus, kad „nustatytų avarijos aplinkybes, evakuacijos ir gelbėjimo sąlygas“, pranešė naujienų agentūra AFP.

Tyrimo tikslas – „įvertinti jų patirtą vargą ir nelaimės psichologinę įtaką“, teigiama pranešime.

Manoma, kad sausio 13 dieną laivui „Costa Concordia“ užplaukus ant uolų prie Italijos Džilijos salos, žuvo 32 žmonės. Laineris, kuriame buvo 4,2 tūkst. keleiviai, apvirto ant šono, o panikos apimti žmonės turėjo skubiai naktį evakuotis.

Gelbėtojai jau aptiko 17 žuvusiųjų kūnus, 15 asmenų oficialiai paskelbti dingusiai. Tarp jų – 6 vokiečiai, keturi Italai, du prancūzai, du amerikiečiai ir vienas Indijos pilietis.

Laivo operatorė „Costa Crociere“ ir advokatų grupė, atstovaujanti išsigelbėjusiems laiko keleiviams, penktadienį pasiekė susitarimą, pagal kurį 3 tūkst. kelte buvusių žmonių gaus 11 tūkst. eurų išmoką, be to, jiems bus atlygintos patirtos išlaidos.

Keleiviai taip pat atgaus pinigus už kruizą, o tai po maždaug 3 tūkst. eurų, be to, bus apmokėtos kelionės ir medicininės išlaidos.

Tačiau šeši keleiviai iš JAV duoda į teismą „Carnival Lines“, motininę „Costa Crociere“ kompaniją, reikalaudami 460 mln. dolerių siekiančios kompensacijos.

Prancūzijoje ne vienas keleivis atmetė pateiktą pasiūlymą ir pateikė Prancūzijos teismams pateikė teisinius skundus.

Trečiadienį 71 metų vyro, kuris vienintelę likusią gelbėjimosi liemenę atidavė žmonai, o pats nuskendo, šeima Paryžiaus teismui pateikė skundą dėl netyčinio nužudymo ir saugumo taisyklių pažeidimo.


Šiame straipsnyje: Costa Concordia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių