Popiežius: Velykos teikia džiaugsmo visiems metams

Velykų džiaugsmas turėtų būti išgyvenamas ištisus metus, pirmadienį sakė popiežius Pranciškus, kitą dieną po svarbiausios krikščionių religinės šventės kreipdamasis į tūkstančius maldininkų Šv.Petro aikštėje.

Naujasis popiežius, ragindamas tikinčiuosius elgesiu ir pasirinkimais „gyvenime išreikšti sakramentą, kurį gavome“ Velykų sekmadienį, sakė: „Tai mūsų kasdienis įsipareigojimas, bet, taip pat, ir kasdienis džiaugsmas“.

Susirinkusi minia nepabūgo šiam metų laikui neįprastos žemos temperatūros, kad pasiklausytų pirmojo Katalikų Bažnyčios lyderio iš Lotynų Amerikos, kuris kalbėjo iš Apaštališkųjų rūmų lango, išeinančio į aikštę.

Velykos, kuriomis švenčiamas Kristaus prisikėlimas, turi „didžiulį atsinaujinimo potencialą asmeniniam gyvenimui, šeimų gyvenimui, socialiniams ryšiams“, sakė jis prieš sukalbėdamas maldą „Regina Coeli“ („Dangaus karalienė“), kuri yra tradiciškai kalbama antrąją Velykų dieną.

Pirmadienį popiežius iš Argentinos taip pat meldėsi netoli tos vietos, kur, kaip tikima, yra palaidotas pirmuoju popiežiumi laikomas šv.Petras, - Šv.Petro bazilikos kriptoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių