Popiežius per šv. Kūčių mišias: Dievo neigimas nėra kelias į ramybę

Popiežius Benediktas XVI pirmadienį Kūčių vakaro, arba Bernelių mišiose, sakė, kad religija gali būti sugedusi, skatinti smurtą ir karus, bet atmetė kritikų teiginius, kad Dievo buvimo neigimas atvestų prie taikos.

„Tiesa, kad religija gali būti sugedusi, ... kai žmonės galvoja, kad turi į savo pačių rankas paimti Dievo reikalą, paversdami Dievą savo privačia nuosavybe“, - sakė popiežius tūkstančiams žmonių, susirinkusių Šv.Petro bazilikoje.

„Monoteizmas, tikėjimas vienu Dievu, kaip kalbama, yra arogancija, netolerancijos priežastis, nes savo esme, su savo pretenzija į vienintelės tiesos turėjimą siekia primesti save kiekvienam“, - sakė Benediktas XVI ir pridūrė: „Nors tam tikras piktnaudžiavimas religija per istoriją yra nepaneigiamas, vis dėlto netiesa, kad Dievo neigimas gali atvesti prie taikos“.

Pasaulio 1,1 mlrd. katalikų dvasinis lyderis taip pat sakė, kad šiuolaikinio gyvenimo greitis nepalieka laiko Dievui, ir paragino tikinčiuosius padaryti „vietos užeigoje“ pasaulio neturtingiesiems ir kenčiantiesiems.

„Man nuolat padaro įspūdį evangelisto pastaba, kad jiems nebuvo vietos užeigoje“, - sakė jis, turėdamas omenyje Kristaus gimimą tvartelyje, Marijai ir Juozapui negalėjus rasti kito prieglobsčio.

„Neišvengiamai iškyla klausimas: kas būt nutikę, jeigu Marija ir Juozapas būtų pasibeldę į mano duris? Ar jiems būtų atsiradę vietos?“ - klausė 85 metų pontifikas.

Benediktas XVI paragino siekti taikos Betliejuje, kur gimė Kristus, „ir visose tose vietose, kur Viešpats gyveno, pamokslavo ir kentėjo“.

Pontifikas taip pat meldėsi už Libaną, Siriją, Iraką ir kaimynines šalis, „kad ten būtų taika, kad krikščionys tose žemėse, kur gimė mūsų tikėjimas, galėtų gyventi toliau, kad krikščionys ir musulmonai sukurtų savo šalis greta vieni kitų, Dievo taikoje“.


Šiame straipsnyje: Popiežiusdievasreligija

NAUJAUSI KOMENTARAI

info

info portretas
krikščionybė LIETUVOJE okupacinė

tikiu

tikiu portretas
i dieva kaip teigiama tikroje biblijoje, taciau kodel taip iskreiptas tikejimas ir tiesos kataliku baznycios ir kodel yra zmoniu kurie dar tiki tuom....popiezius-kataliku baznycios vadovas,kaip zinia tik sektos turi vadovus..ir kas per apranga pas juos- kaip senoves burtininkai..Tikiu i Dieva Teva Jehova ir Jo Sunu Jezu Kristu...

LS

LS portretas
Bobutes baznycioje del sumazejusiu pensiju aukoja maziau, bet kunigų apetitai nemazeja. Juokas ima, kai paziuri kokiuose namuose gyvena kunigai ir kokiais automobiliais vazineja. Paimkite Zarasu kuniga, vazineja 500 mersu, gyvena prabangiai, ir idomu, kieno lesomis - tu paciu skurstanciu bobuciu. Neretam zinomi ir atvejai, kai kunigai turi neoficialias seimas, tiesiog nera sudaromos santuokos, bet ir sugyventine ir vaikai buna. Asmeniskai zinojau atveji, kai kunigas, baige savo kunigavima ir sudare oficialia santuoka su savo sugyventine, kai realiai vaikai jau buvo uzauge : ) Ko verta musu baznycia? Kaip pasauline praktika rodo, baznyciose klesti pedofilija, o kunigai gyvena kitu saskaita. Asmeniskai manau, kad baznycia buvo sukurta kaip lengva gyvenima uztikrinantis biznis. Mokslas seniai paneige viska, ka propaguoja baznycia, bet vis tiek zmones tiki. Kas is viso buvo Jezus? Ogi kazkada senu laiku sukilelis, vadeiva, kuris vede zmones pries valdzia, neapsikentes, kad valdzia viska susisluoja sau, o zmones skursta. Jis buvo sulaikytas, kaip nusikalteliu vadeiva ir, kaip tais laikais buvo iprasta, buvo nukryziuotas. Zmones dar labiau sukilo, kai nukryziavo ju vadeiva. Nezinojo ponai kur detis ir ka daryti, bijojo baisiausio, tai sumaste ji paskelbti sventuoju, paleido gandus, neva jis prisikele is mirusiuju ir t.t. Tad, asilai, itikekit juo ir tikekit, kad jis uztikrins teisinguma, kurio keli tukstanciai metu nera ir nebus. Zmones itikejo, prasidejo visokiu " sventu" rastu rasymas. Vienus " sventus" rastus rase pagal uzsakymus, kiti zmones patys bande rasyti tiesa. Tie, kurie rase tiesa, buvo suimami, ju rastai naikinami ir t.t. Iki siol Vatikanas atmeta bet kokius " neteisingus" rastus ir remiasi tais, kurie jiems palankus. Daug kas sako, kad Vatikano bibliotekose yra saugoma visa tiesa - 80 kilometru lentynu griezciausiai islaptintu dokumentu, - bet niekas prie jos neprieina. Pagalvokit, kas butu jei dabar istrauktu koki tikra rasta, kuriame butu visa tiesa. Subyretu tukstancius metu kurta religija, manau, labiau tiktu zodis afera. Kas butu su baznyciomis? Jos taptu tik istoriniais paminklais, kurie primintu apie tai, kad tukstantmecius klestejo kazkieno sumanytas nesvarus, melu gristas biznis? Tokia mano nuomone, nes as pasikliauju mokslu, o ne kazkokioms biblinemis nesamonems, kuriu irodymu nera, nebuvo ir nebus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių