Popiežius paskyrė pranciškonų ordino vadovą į aukštą postą

Popiežius Pranciškus šeštadienį paskyrė pagrindinio pranciškonų ordino vadovą į aukštą postą, atlikdamas savo pirmąjį pakeitimą skandalų krečiamoje Vatikano biurokratijoje, sakoma Šventojo Sosto pranešime, laukiant didelio masto administracijos pertvarkymo.

59 metų ispanas dvasininkas Jose Rodriguezas Carballo (Chosė Rodrigesas Karbaljas) taps antruoju pagal rangą pareigūnu Pašvęsto gyvenimo institutų ir Apaštalinio gyvenimo draugijų kongregacijoje, dar vadinamoje Vienuolijų kongregacija, prižiūrinčioje visų katalikų religinių ordinų veiklą.

Šis Vatikano departamentas, kurio prefektas - Brazilijos kardinolas Joao Brazas de Avizas (Žoaunas Brasas de Avisas), priklauso Romos kurijai - Katalikų Bažnyčios administracijai, kuriai, kaip teigia analitikai, labai reikalingos reformos.

Pranciškonas J. R. Carballo yra Mažesniųjų brolių ordino generalinis ministras. Šį postą užimantis dvasininkas laikomas ordino įkūrėjo Šv. Pranciškaus Asyžiečio įpėdiniu.

J.R.Carballo, kilęs iš vargingos ispanų ūkininkų šeimos, emigravusios į Vokietiją, yra davęs interviu televizijos naujienų agentūrai „Rome Reports“, kai buvo perrinktas ordino generaliniu ministru 2009 metais.

Tuomet jis sakė, kad jaunystėje buvo įkvėptas vieno pranciškono, kuris buvo „paprastas ir artimas žmonėms“, pridūręs, kad „šiai sekuliariai Europai pranciškonų ir evangelinės vertybės dabar reikalingos labiau nei bet kada“.

Argentinietis popiežius pareiškė katalikams pasirinkęs savo pontifikato vardą pagal Šv. Pranciškų dėl šio viduramžių Italijos šventojo pasišventimo mažinti skurdą ir skleisti taiką.

Pranciškus ragino kurti „Bažnyčią neturtėliams“ ir demonstravo neoficialų stilių perėmęs vadovavimą Vatikane, nors dar nepradėjo spręsti didžiųjų problemų, su kuriomis pastaruoju metu susiduria Bažnyčia.

Vatikano apžvalgininkai prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis gali būti pakeisti kiti svarbūs Romos kurijos pareigūnai, ir tai būtų svarbi užuomina apie naujojo popiežiaus ketinimus Bažnyčios atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių