Popiežius Jonas Paulius I tikrai nebuvo nunuodytas

Popiežius Jonas Paulius I, kuris popiežiavo vos 33 dienas 1978 metais ir mirė nuo širdies smūgio, tikrai nebuvo nunuodytas, antradienį sakė prelatas, siekiantis šio popiežiaus paskelbimo šventuoju.

Monsinjoras Enrico dal Covolo (Enrikas dal Kovolas) interviu tinklaraščiui TGCOM sakė, kad jo ataskaitai, kuri trečiadienį turi būti pateikta Vatikanui, surinkti dokumentai ir 167 liudijimai paneigia „bet kokius įtarimus dėl nužudymo“.

Pasak monsinjoro, tais dokumentais „galutinai“ paneigiama sąmokslo teorija.

Tokia ataskaita yra svarbi išankstinė Katalikų Bažnyčios sąlyga kandidatams į palaimintuosius ir, vėliau, šventuosius.

„Benediktas XVI tvirtai remia šį reikalą“, - sakė E.dal Covolo.

Trečiadienį bus minimos 100-osios Jono Pauliaus I, kuris dėl mielo parapijos kunigo manierų buvo vadinamas „besišypsančiu popiežiumi“, gimimo metinės.

Romos kurijoje dėl savo pranciškoniško kuklumo ir privilegijų atsisakymo jis nebuvo labai vertinamas. Surinkti liudijimai rodo, kad jo sveikata buvo prasta dar prieš išrinkimą popiežiumi.

Jonas Paulius I mirė 1978 metų rugsėjo 28 dieną.

Interneto svetainė „Vatican Insider“ pranešė, kad velionio popiežiaus Pauliaus VI, kuris valdė nuo 1963 iki 1978 metų, beatifikavimo (paskelbimo palaimintuoju) procesas taip pat sparčiai juda į priekį.

Svetainėje rašoma, kad jis gali būti beatifikuotas drauge su Jonu Pauliumi I šiais Tikėjimo metais, kurių pradžia buvo paskelbta spalio 11 dieną ir kurie baigsis 2013 metų lapkritį.


Šiame straipsnyje: VatikanasPopiežiusskandalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

whuat

whuat portretas
Kas ką nori tas tą rašo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių