Po pasikėsinimo sveikstanti G.Giffords atsistatydins

JAV Atstovų Rūmų narė Gabrielle Giffords  sekmadienį paskelbė planuojanti šią savaitę atsistatydinti iš Kongreso ir sutelkti dėmesį į gydymąsi po pernai įvykdyto pasikėsinimo į jos gyvybę Arizonoje, sukrėtusio visą šalį.

„Nedaug prisimenu iš tos siaubingos dienos, tačiau niekada neužmiršiu pasitikėjimo, kurį man skyrėte, kad būčiau jūsų balsu“, - demokratė įstatymų leidėja sakė savo svetainėje socialiniame tinkle „Facebook“ be išankstinio pranešimo paskelbtame vaizdo įraše.

„Aš sveikstu. Kasdien būnu nusiteikusi pakiliai, - pridūrė ji. - Turiu daugiau nuveikti dėl savo gijimo. Taigi elgdamasi taip, kaip būtų geriausiai Arizonai, atsistatydinsiu šią savaitę.“

Per išpuolį, kuris buvo įvykdytas pernai sausį, kai G.Giffords dalyvavo susitikime su rinkėjais prie vieno prekybos centro Arizonos mieste Tusone, įstatymų leidėjai buvo peršauta galva, tačiau ji liko gyva.

Jos gijimas atrodė labai spartus - G.Giffords dramatiškai grįžo į Atstovų Rūmus per vieną svarbų balsavimą pernai rugpjūtį.

2011 metų sausio 8 dieną įvykdytas išpuolis nusinešė šešių žmonių gyvybes - tarp jų vieno federalinio teisėjo ir G.Giffords padėjėjo. Dar 13 žmonių įskaitant G.Giffords, buvo sužeisti.


Šiame straipsnyje: Gabrielle Giffords

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių