Po debatų M. Romney populiarumas padidėjo

Mitto Romney populiarumas po gero pasirodymo debatuose su JAV prezidentu Baracku Obama padidėjo, bet dar per anksti pasakyti, koks reikšmingas ir pastovus bus šis padidėjimas.

Nuo rugsėjo 30-osios iki spalio 6-osios atliktos „Gallup“ apklausos rezultatai rodo, kad B.Obama savo varžovą respublikoną trys dienos iki trečiadienio debatų lenkė 5-iais proc., o trys dienos po debatų ta persvara buvo ištirpusi ir abu kandidatai turėjo po 47 procentus.

Vertinant bendrai visą tą septynių dienų laikotarpį, kuris baigėsi šeštadienį, B.Obama turi 3 proc. persvarą - jį remia 49 proc., o M.Romney - 46 proc. rinkėjų.

„Net ir taip varžybos tapo šiek tiek atkaklesnės, palyginti su (laikotarpiu) iki pirmųjų debatų, - nurodo “Gallup„. - Obama prieš spalio 3-iosios debatus turėjo nuo 4 iki 6 proc. persvarą“.

Kita apklausa, kurią po debatų atliko „Pew Research Center“, rodo, kad M.Romney remia 49 proc., o demokratą B.Obamą - 45 proc. potencialių rinkėjų.

Tai pribloškiamas pasikeitimas, nes rugsėjo 12-16 dienomis atlikta „Pew Research Center“ apklausa rodė, kad B.Obama turi 8 proc. persvarą, tačiau vis tiek lieka neaišku, kaip greitai M.Romney pakilimas gali išgaruoti.

Tokie nepastovūs nacionalinių apklausų rezultatai lapkričio 6-osios rinkimų rezultatus paveiks tik tuo atveju, jeigu virs persilaužimais rinkimams svarbiose valstijose, tokiose kaip Virdžinija, Florida ir Ohajas, kur M.Romney privalo laimėti, jeigu nori turėti šansų patekti į Baltuosius rūmus.

B.Obama šiuo metu pirmauja devyniose iš 10-ies „svyruojančių“ valstijų.

Iki rinkimų dar turi įvykti dveji prezidentiniai debatai - spalio 16 dieną ir spalio 22-ąją.
Kandidatai į viceprezidentus, demokratas Joe Bidenas ir respublikonas Paulas Ryanas, susirems vieną kartą, šį ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių