„Pliušinio desanto“ akciją organizavę švedai pakviesti į KGB

Trys Švedijos piliečiai, organizavę vadinamąją pliušinio desanto akciją Baltarusijoje, kuri išprovokavo didžiulį diplomatinį konfliktą tarp Minsko ir Stokholmo, šeštadienį pranešė gavę kvietimus atvykti duoti parodymų Baltarusijos valstybės saugumo komitetui (KGB).

„Gavome dokumentą iš KGB ... Trys iš mūsų prašomi stoti prieš KGB“, - Tomas Mazetti (Tomas Macetis), vienas iš šią akciją organizavusios viešųjų ryšių agentūros įkūrėjų, sakė naujienų agentūrai AFP.

Švedijos aktyvistai liepos pradžioje lengvuoju lėktuvu neteisėtai įskrido į Baltarusijos oro erdvę ir numetė šimtus pliušinių meškiukų su pritvirtintais mažyčiais parašiutais ir užrašais, agituojančiais už kalbos laisvę ir žmogaus teises.

T.Mazetti sakė, kad tame laiške aiškiai nenurodoma, kokiu pagrindu jie yra kviečiami, tačiau galima suprasti, kad jų prašoma per dešimt dienų atvykti duoti parodymus - kaip liudininkams, o ne įtariamiesiems. Jeigu šis reikalavimas nebus išpildytas, švedai gali būti nuteisti už akių, skiriant jiems iki ketverių metų laisvės atėmimo.

„Laiške rašoma apie “nukentėjusiųjų arba liudininkų atsisakymą arba vengimą atvykti„, ten nerašoma apie įtariamuosius“, - nurodė jis.

Tačiau T.Mazetti pareiškė, kad švedai prieš vykdami į Minską ketina reikalauti papildomų KGB garantijų.

„Ketiname reikalauti garantijų, kad KGB nepateiks mums kaltinimų. Jie anksčiau yra sakę, kad su tuo sutiktų, tačiau mes norime garantijų“, - pažymėjo jis.


Šiame straipsnyje: KGBBaltarusijameškiukai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Isvogtas-praskolintas-uzstatytas dvaras nekontroliuoja nei valdzios vagiu,nei teritorijos,nei sienu...KAPUT Buvo toksRADIJO spektaklis "BENJAMINAS KORDUSAS" ZIU PILDOSI TIKROVEJE...

gebelsas

gebelsas portretas
PIRMAM jei ne ES lesos kazin kaip Lietuvos rezimas kontroliuotu savo valstybes sienas.... nors be reikalo as cia taip.... paziurekim i jura kontrabandiniu cigareciu alkoholio vaistu kieki Lietuvoje is rytines puses ir darosi aisku kokia ta kontrole.... man atrodo ir narkotikai bei ginklai kuo puikiausiai keliauja....

Mersi

Mersi portretas
KODĖL NEĮTEIKTAS ŠAUKIMAS SU GRSINIMAIS JUKNEVIČIENEI??? JOS SPARNUOTIEJI SAKALAI" NESAUGO VALSTYBINĖS SIENOS. Į CYPĘ PAS BATKĄ !!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių