Plantacijoje siautėję žudikai - kanibalai?

Indijos šiaurės rytinio regiono policija antradienį nurodė įtarianti, kad vienoje arbatos plantacijoje savo viršininką ir jo žmoną užmušę darbininkai taip pat valgė jų kūnų dalis.

Apie tūkstantis darbininkų privačioje arbatmedžių plantacijoje „M.K.B. Tea Estate“, esančioje Asamo valstijoje, praeitą savaitę apsupo jos savininko namelį ir jį padegė. Dėl šio smurto proveržio kaltinami pastaruoju metu didėję darbininkų bruzdėjimai tame regione.

„Mūsų tyrimas rodo, kad bent penki plantacijos darbininkai valdė arbatos plantatoriaus ir jo žmonos kūnų mėsą, kai jiedu buvo žiauriai nužudyti“, - Tinsukijos rajono policijos vado pavaduotojas Numolas Mahatao sakė žurnalistams.

„Įtariame, kad šiame nusikaltime dalyvavo apie 15 žmonių, nors ten buvo susirinkę apie tūkstantis žmonių, - pridūrė policijos pareigūnas. - Nustatėme visus kurstytojus, o devynis iš jų jau suėmėme.“

N.Mahatao sakė, kad kanibalizmo prielaida grindžiama vieno iš darbininkų, dalyvavusio tame išpuolyje, prisipažinimu.

Arbatmedžių plantacijų darbininkai mažai uždirba netgi Indijos mastais, o daugelis jų gyvena palaikėse lūšnose atokiose vietose.

Policija retai kada užtikrina tokių darbininkų apsaugą, jie taip pat dažnai negali naudotis įstatymų numatyta sveikatos apsauga ir sąžiningomis darbo sąlygomis, pažymi žmogaus teisių organizacijos.

Kaip rašo dienraštis „The Indian Express“, pastarąjį smurto proveržį išprovokavo plantacijos vadovo nurodymas dešimčiai darbininkų išsikraustyti iš jiems suteikto būsto, taip pat trijų darbininkų areštas policijoje dėl neįvardijamų ginčų.

„Tiriame priežastis, atvedusias prie šios atakos. Tačiau kad ir kokia būtų priežastis, tokie barbariški veiksmai nepriimtini šiuolaikiniame pasaulyje“, - Asamo vyriausiasis ministras Tarunas Gogoi sakė antradienį.

Asame užauginama apie 55 proc. per metus Indijoje pagaminamos arbatos - pernai tai sudarė 988,32 mln. kilogramų. Šioje valstijoje įsikūrę daugiau nei 800 stambių arbatmedžių ūkių.


Šiame straipsnyje: IndijakanibalasKanibalizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nebesuluksit

nebesuluksit portretas
kada vagis pasakys: " tokie barbariški veiksmai nepriimtini šiuolaikiniame pasaulyje“ -laikyti tokiomis sąlygomis darbininkus.Reiktų nebepirkt indiškos arbatos !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių