Perdarytai Jono Pauliaus II statulai – kritikos strėlės

Tikintieji ir bedieviai antradienį toliau kritikuoja popiežiui Jonui Pauliui II Romoje pastatytą paminklą, kuris, anot jų, po perdarymo pasidarė dar bjauresnis nei anksčiau.

„Manau, kad šis variantas yra dar bjauresnis už pirmąjį“, - pirmadienį sakė 50-metis Graziano Pessini, net iš Toskanos atvykęs į Romą pažiūrėti prie centrinės traukinių stoties atidengto paminklo.

„Aš - katalikas ir mylėjau Joną Paulių II. Man tikrai nepatinka, kaip skulptorius jį pavaizdavo“, - pridūrė jis.

Penkių metrų aukščio bronzinė statula, kurią sukūrė italų skulptorius Oliviero Rainaldi, pirmą kartą buvo atidengta pernai gegužę, praėjus vos kelioms savaitėms po jo paskelbimo palaimintuoju, bet netrukus dėl statulos kokybės užvirė karšti ginčai.

„Šios statulos galva labai didelė, mūsų popiežius neturėjo tokios didelės galvos“, - sakė stoties rajone gyvenanti 84-erių metų Caterina Giustozzi.

„Nuo pat pradžios šis skulptorius jo nepataikė ir šis darbas tikrai neatrodo panašus į Joną Paulių II. Be to, popiežius atrodo piktas, ką tai galėtų reikšti?“ - pridūrė moteris pašaipiai žiūrėdama į bronzinį paminklą.

2005-aisiais miręs Jonas Paulius II skulptūroje žvelgia žemyn į praeivius; jo bronzinę galvą palaiko bekūnė struktūra su plačiu apsiaustu, pasirengusiu apgaubti kiekvieną.

Naujojoje statuloje padailinti šiurkštūs apsiausto kraštai; pontifiko galva šiek tiek labiau palenkta į priekį, todėl skulptūra atrodo humaniškesnė.

O.Rainaldi pirmadienį laikraščiui „Repubblica“ sakė, kad yra patenkintas pataisytu paminklu. Daliai praeivių jis taip pat padarė gerą įspūdį.

„Manau, kad skulptūra yra labai graži ir turi gilią prasmę“, -sakė 59-erių metų Jose Rays iš Buenos Airių, Romoje leidžiantis savo atostogas.

„Aš esu katalikas, nors nesu praktikuojantis. Man patiko Jonas Paulius II ir jo statuloje matau tą patį šaunų veidą“, - pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: Jonas Paulius IIRomaPopiežius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių