Pchenjanas denonsavo Korėjos karo paliaubų sutartį

Šiaurės Korėja trečiadienį patvirtino denonsavusi prieš 60 metų pasirašytą paliaubų sutartį, užbaigusią Korėjos karą, ir perspėjo, kad kitas jos žingsnis bus „negailestingas“ karinis atsakas šalies priešams.

Šis ilgas Šiaurės Korėjos ginkluotųjų pajėgų ministerijos pranešimas papildė griežtų grasinimų srautą, sklidusių iš Pchenjano pastarosiomis dienomis, dėl kurių karinė įtampa Korėjo pusiasalyje pasiekė aukščiausią lygį per kelerius metus.

Pranešime, kurį paskelbė valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA), sakoma, kad tikrosios pastangos „sukurstyti karą“ kyla iš Jungtinių Valstijų ir jų „marionetės“ Seulo.

„Jiems reikia įsidėmėti, kad paliaubų sutartis nebegalioja ir kad (Šiaurės Korėja) nėra varžoma Šiaurės ir Pietų deklaracijos apie nepuolimą“, - sakė vienas ministerijos atstovas.

„Dabar (Šiaurės Korėjos) armijai ir liaudžiai belieka įvykdyti teisingumo bei negailestingo atsako aktą“, - pridūrė jis.

Pchenjanas praeitą savaitę pagrasino, kad paskelbs negaliojančia 1953 metais su Seulu pasirašytas paliaubų ir taikos sutartis, protestuojant prieš Pietų Korėjos ir JAV karines pratybas, prasidėjusias pirmadienį.

1950-1953 metų Korėjos karas buvo užbaigtas tik paliaubomis be nuolatinės taikos sutarties, todėl abi Korėjos pusiasalio šalys formaliai tebekariauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių