Paskelbtas A. B. Breiviko teroro akto vaizdo įrašas

Norvegijos visuomeninis transliuotojas NRK pirmadienį pirmą kartą parodė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistas Andersas Behringas Breivikas Osle prie vyriausybės pastato palieka savo sprogmenų prikrautą furgoną, kuriam sprogus 2011 metų liepą žuvo aštuoni žmonės.

Apsaugos kamerų padarytame įraše matyti, kaip A.B.Breivikas stato savo baltą furgoną visai greta pastato, kuriame įsikūręs ministro pirmininko biuras.

Apsaugininko uniformą vilkintis A.B.Breivikas išlipa iš automobilio ir skubiai pasitraukia.Vaizdo įrašą su tą dieną budėjusio apsaugininko pastabomis galima išvysti internete (www.nrk.no/fordypning/her-parkerer-breivik-bombebilen-1.8593408).

Jame taip pat matyti, kokią žalą pastatui padarė susprogdinta beveik tona automobilyje paliktų sprogmenų.Nors sprogimo metu premjero pasate nebuvo, tačiau sprogimo banga nusinešė aštuonių žmonių gyvybes ir dar kelias dešimtis jų sužeidė.

Kita kamera užfiksavo, kaip A.B.Breivikas sėda į pilkos spalvos „Fiat“ furgoną ir išvyksta į netoliese esančią Utiojos salą, kur tuo metu vyko Darbo partijos jaunimo stovykla. Ten A.B.Breivikas nušovė 69 žmones.A.B.Breiviko teismo metu vaizdo kamerų įrašai ir nuotraukos buvo pateikti teisėjams, tačiau viešai ši medžiaga skelbiama pirmą kartą.

Televizijos aprodytas įrašas – ištrauka iš dokumentinio filmo, kurį NRK televizija parodys antradienį.Rugpjūčio 24 d. teismas pripažino A.B.Breiviką pakaltinamu ir skyrė jam 21 metų laisvės atėmimo bausmę, su galimybe šį terminą pratęsti, jeigu jis kels grėsmę visuomenei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių