Paryžiuje suimti penki įtariami islamo ekstremistai

Prancūzijos policija antradienį Paryžiuje ir Charleso de Gaulle'o oro uoste suėmė penkis įtariamus islamistus, kurie esą galėjo būti apmokyti Pakistano ir Afganistano pasienio genčių regionuose, pranešė su tyrimu susijęs šaltinis.

Pasak jo, visi suimtieji "yra įdomūs žmonės, atsižvelgiant į pastaruoju metu minėtą pasaulinę grėsmę" Prancūzijai.

Šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad įtariamieji buvo apmokyti kovotojų taktikos Pakistano vakaruose, netoli sienos su Afganistanu.

Kaip praneša radijas RTL, šie penki asmenys buvo suimti, kai atskrido lėktuvu, o kai kurie jų siejami su grasinimais nužudyti Paryžiaus pagrindinės mečetės vadovą Dalilą Boubakeurą.

Tarptautinio teroristų tinklo "al Qaeda" lyderis Osama bin Ladenas praeitą mėnesį perspėjo Prancūziją, kad jos vyriausybės planai uždrausti viešose vietose moterims dėvėti musulmoniškas burkas ir hidžabus, taip pat dalyvavimas Afganistano kare pateisina smurtą prieš Prancūzijos piliečius.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Brice'as Hortefeux  vėliau pareiškė, kad šaliai gresia rimtas terorizmo pavojus, todėl būtina laikytis "didžiausio budrumo".

Vakarų šalių saugumo tarnybos taip pat perspėjo, kad "al Qaeda" tikriausiai planuoja išpuolius Europoje, panašius į įvykdytus 2008 metais Indijos mieste Mumbajuje.

Šeštadienį Prancūzijos policija suėmė apie 30 metų vyrą, kuris, kaip įtariamą, nežinomais tikslais lankėsi Pakistano ir Afganistano pasienio regione.


Šiame straipsnyje: Prancūzijaterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių