Paleista „Pussy Riot“ narė padavė skundą EŽTT

Paleista pankgrupės „Pussy Riot“ narė padavė Europos Žmogaus Teisių Teismui skundą dėl žodžio laisvės pažeidimų ir nežmoniškų sulaikymo sąlygų, penktadienį sakė jos advokatė.

30-metė Jekaterina Samucevič, kuri buvo paleista skyrus jai lygtinę bausmę, pateikė skundą Strasbūre įsikūrusiam Teismui, dienraščiui „Kommersant“ sakė advokatė Jelena Chrunova.

Tuo tarpu dvi kitos „Pussy Riot“ narės turi atlikti dvejų metų kalėjimo bausmes.

J. Samucevič skunde pamini žmogaus teisių pažeidimus, tarp jų - teisės į žodžio laisvę pažeidimus, ir teigia, kad „net lygtinė bausmė už savo nuomonės reiškimą yra neteisėta“.

J. Samucevič taip pat skundžiasi Europos žmogaus teisių konvencijos 3-iojo straipsnio - dėl kankinimų, nežmoniško ar žeminamo elgesio - pažeidimais per minimų trijų moterų teismą, sakė J.Chrunova.

„Prie skundo pridėjau teismo posėdžių grafiką, - radijui “Echo Moskvy„ sakė advokatė. - Galite matyti, kad visomis dienomis posėdžiai baigdavosi po 21 valandos. Tai reiškia, kad jos į savo kameras grįždavo vidurnaktį, o vėl keltis turėdavo 5 ar 6 ryto, kad vėl važiuotų į teismą ir pasirengtų“.

„Tai reiškia, kad jos per parą mažai miegodavo, visai nevalgė, negėrė, - pažymėjo advokatė. - Europos konvencijos požiūriu, tai yra nepriimtinas elgesys su kalinamais žmonėmis“.

J.Samucevič ir jos kolegės iš „Pussy Riot“ Marija Aliochina ir Nadežda Tolokonikova buvo nuteistos už religinės neapykantos pakurstytą chuliganizmą - dėl protesto prieš prezidentą Vladimirą Putiną dainos atlikimo pagrindinėje Maskvos katedroje.

J.Samucevič šį mėnesį buvo paleista po apeliacijos ir lygtinės bausmės skyrimo. Ji suvaidino ne tokį svarbų vaidmenį per tą performansą katedroje, nes kone iš karto ją sulaikė apsaugininkai.


Šiame straipsnyje: Jekaterina SamucevičPussy Riot

NAUJAUSI KOMENTARAI

anupras

anupras portretas
dar per mazai gavo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių