Pakistane įpykę musulmonai sudegino per 100 krikščioniškų namų

Pakistane dviejų girtų draugų ginčas išprovokavo kaltinimus šventvagyste, dėl kurių įpykusių musulmonų minia sudegino daugiau kaip 100 krikščionių namų, pranešė policija ir liudininkai.

Daugiau kaip 3 tūkst. musulmonų šeštadienį nusiaubė Juozapo koloniją - krikščionių rajoną šalies rytuose esančiame Lahoro mieste. Siautėjimą išprovokavo kaltinimas, kad vienas krikščionis trimis dienomis anksčiau pasakė užgaulių pastabų apie pranašą Muhammadą (Muhamadą).

Šventvagystės yra itin opus klausimas Pakistane, kur 97 proc. iš 180 mln. gyventojų yra musulmonai. Šioje šalyje net neįrodyti įtarimai gali išprovokuoti smurtinį visuomenės atsaką.

Policija pranešė, kad dėl šeštadienio išpuolių areštavo daugiau kaip 60 žmonių, o Pandžabo provincijos vyriausybės atstovas Pervezas Rashidas (Pervezas Rašidas) televizijai „Geo“ sakė, kad „kaltininkai bus teisiami kovos su terorizmu teismuose“.

Krikščionis Sawanas Masihas (Savanas Masihas), sanitaras, penktadienį buvo areštuotas po to, kai jo draugas musulmonas Shahidas Imranas (Šahidas Imranas) pasiskundė dėl jo šventvagiškų pastabų apie pranašą. Dėl to arešto daug krikščionių pabėgo baimindamiesi priešiškos reakcijos.

Rajono aukšto rango pareigūnas Multanas Khanas (Multanas Chanas) sakė, kad S.Masihas ir Sh.Imranas jau daug metų buvo draugai.

„Jie kone kas vakarą sėdėdavo drauge ir gerdavo. Trečiadienį, kai susiginčijo, jie buvo girti“, - šeštadienį žurnalistams sakė M.Khanas.

Per tą ginčą S.Masihas esą ir kalbėjo šventvagiškai, pridūrė M.Khanas.

Niekas per šeštadienio smurto protrūkį nežuvo, bet tai jau ne pirmas šiais metais išpuolis prieš Pakistano mažumų bendruomenes. Anksčiau per keturis išpuolius prieš musulmonus šiitus, kurių metu buvo susprogdintos bombos, žuvo daugiau kaip 250 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

edas

edas portretas
na debilai tie musaulmonai- issilavinimo nulis, dirbti nenori- tik melstis ir daryti nesantaika su kitu tautu ir tikejimu zmonemis,,, bezdzipones ir tai protingesnes

bamba

bamba portretas
kam jie tas raskloduskes degina?

rasa

rasa portretas
Melskime taikos ir sveiko proto... Neįžeidinėkime kitų tautų, religijų atstovų...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių