Pakistane per du sprogimus mečetėse žuvo mažiausiai 71 žmogus

Pakistano šiaurės vakaruose penktadienį per du sprogimus dviejose mečetėse žuvo mažiausiai 71 žmogus: 66 vienoje mečetėje, 5 - kitoje.

Per pirmąjį išpuolį, savižudžiui susisprogdinus baigiantis penktadienio pamaldoms, žuvo mažiausiai 66 žmonės, pranešė Chaibero Pachtunchvos provincijos pareigūnai.

Šis, didžiausias Pakistane po rugsėjo išpuolis įvyko Dara Adam Chele, kuris yra Chaibero Pachtunchvos provincijos sostinės Pešavaro priemiestis.

"Dabar žuvusiųjų skaičius yra 66. Jis gali didėti, nes kelių sužeistųjų būklė yra kritinė", - sakė provincijos vyriausybės pareigūnas Shahidas Ullah (Šahidas Ula), pasak kurio sužeistųjų yra apie 80.

Tuoj po pamaldų Vaalio mečetėje buvo apie 300 žmonių, kai sprogdintojas į pagrindinę salę ir susisprogdino, pasakojo liudytojai.

"Ką tik buvau baigęs melstis, kai nugriaudėjo baisus sprogimas. Nežinau, kas buvo paskui. Aš tik parkritau", - sakė 15-metis Mohibas Ullah (Mohibas Ula).

Pasak jo, sargai prie mečetės vartų mėgino sustabdyti sprogdintoją, bet šis sugebėjo prasmukti. Pešavaro ligoninės pareigūnai minėjo, kad tarp žuvusiųjų yra du vaikai.

Per antrąjį sprogimą kitoje Pešavaro pakraščio mečetėje per vakarines pamaldas žuvo mažiausiai penki žmonės, sakė agentūrai "Reuters" miesto administracijos pareigūnas Sirajas Ahmadas (Siradžas Ahmadas).

Naujienų agentūra AFP, kuri remiasi ligoninės pareigūnu, pranešė, jog ši mečetė yra Sulemano Chelio kaime, 15 km į pietvakarius Pešavaro, ir mini tris žuvusius bei 14 sužeistųjų, kurie nukentėjo, kai mečetėje sprogo mestos granatos.

Pirmoji penktadienį surengta ataka yra didžiausia po rugsėjo, kai savižudis susisprogdino šiitų musulmonų eisenoje Kvetos mieste; tada žuvo 54 žmonės.


Šiame straipsnyje: Pakistanas,sprogimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių