Pakistanas: nesuvaldome teroristų srauto

Pakistanas teigia, kad dauguma sprogmenų, įvežtų į šalį ir naudojamų atakose, yra kontrabanda iš Afganistano.

Pakistanas taip pat tvirtina, kad griežtina sukilėlių, kovojančių prieš JAV karius, judėjimą per sieną.

„Visi sprogstamieji užtaisai iš tiesų yra transportuojami iš Afganistano į Pakistaną“, – konferencijoje dėl grėsmę keliančių bombų sakė vidaus reikalų ministras Rehmanas Malikas.

„Prie sienos plika akimi galima pamatyti apsiginklavusius teroristus, vykstančius į Pakistaną“, – kalbėjo ministras.

Kaip praneša pareigūnai, septyni kariniai būriai buvo sužeisti per ataką ketvirtadienio ryte Pakistano Šiaurės Vakaruose, paskelbė AFP naujienų agentūra.

Afganistano ir Pakistano santykiai pagrįsti abipusiu vienas kito įtarinėjimu, nors ryšiai tarp vyriausybių paskutiniu metu pagerėjo.

Talibai, jau 9 metus kovojantys prieš užsienio valstybių pajėgas Kabule, pasak Afganistano ir JAV pareigūnų, turėtų jausti bent šiokią tokią apsaugą iš Pakistano.

Pakistanas kategoriškai neigia bet kokį slaptą susitarimą su talibais. Pasak jų, kovojant su maištininkais nuo 2002 m., kada JAV sustiprino karą prieš „Al-Qaeda“, buvo nužudyta daugiau nei 2420 karių ir tai ne galutinis skaičius.

Pakistano vidaus reikalų ministras kaltino afganų apsaugos kareivius dėl biometrinės sistemos sunaikinimo. Dėl to dabar neįmanoma identifikuoti dešimčių tūkstančių žmonių, kasdien kertančių Pakistano–Afganistano sieną.

„Mes tikrai nežinome, koks teroristų, narkotikų gabentojų ir nusikaltėlių srautas atvyksta kiekvieną diena“, – teigė R. Malikas.

R. Malikas savo kalboje išreiškė didesnės karinės paramos iš Vakarų prašymą.

„Mums reikia jūsų moralinio palaikymo. Taip pat reikia paramos plečiant tiek policiją, tiek karines pajėgas“, – aiškino ministras.


Šiame straipsnyje: Pakistanasterorizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių